Οξυνση της αντιπαράθεσης με τους δανειστές προβλέπει ο Αλ.Φλαμπουράρης

A85C82BA22CEC938DFFCD6DF9F826D96

Ο υπουργός Επικρατείας,Αλέκος Φλαμπουράρης,σε συνέντευξή στην Αυγή, προβλέπει«Όξυνση της αντιπαράθεσης» με τους δανειστές στην πορεία για το κλείσιμο της αξιολόγησης , δηλώνοντας ωστόσο αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και θα ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος, με την προϋπόθεση πως οι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι θα παραμείνουν «όπως είναι σήμερα, στο περιθώριο».

Παράλληλα, ο κ.Φλαμπουράρης τονίζει ότι «τα μόνα νέα μέτρα που αντέχει η κοινωνία μας είναι εκείνα που αφαιρούν βάρος από τους αδύναμους και το προσθέτουν σε αυτούς που πραγματικά μπορούν να το σηκώσουν».

Αναφορικά με τον Β. Λεβέντη, σημειώνει ότι ένας διάλογος θα μπορούσε να συμβάλει στην αναγκαία αλληλοκατανόηση, αποκλείοντας όμως κάθε σενάριο περί οικουμενικής.

«Η κυβέρνηση νοιώθει ασφαλής, διότι, παρά το ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναγκάζεται να λειτουργεί εξαιτίας της ετεροβαρούς συμφωνίας με τους δανειστές, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων που την έφεραν στην εξουσία», λέει.

Σημειώνει ότι: «Η Ένωση Κεντρώων είναι κόμμα που ταυτίζεται με τον πρόεδρό του Βασίλη Λεβέντη, την υπομονή και τους αγώνες του όλα αυτά τα χρόνια για να περάσει τα μηνύματά του και να κατακτήσει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Οι διακηρύξεις του για να σωθεί η χώρα, να βγούμε από την κρίση και να προστατευθούν τα αδύναμα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα μας βρίσκουν σύμφωνους. Άρα ένας διάλογος θα μπορούσε να συμβάλει στην αναγκαία αλληλοκατανόηση.

Ελπίζω να μην συνεχίσει να επιμένει σε οικουμενική κυβέρνηση – όποτε αυτό συνέβη, στέφθηκε με αποτυχία. Ας μην επαναλάβουμε το ίδιο λάθος».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα