Βαρουφάκης στην L’ Espresso:Ιδρυση νέου κόμματος τον Φεβρουάριο

varoufakis-610x3801-2zxra20tqxtd1o61grfx1m (1)

Τον Φεβρουάριο θα ιδρύσω το νέο μου, πανευρωπαϊκό κίνημα, με έναν και μόνον στόχο – τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει σε αποκλειστική συνέντευξή του στην ιταλική «L’ Espresso» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Συμπληρώνει ότι θέλει να δείξει πως υπάρχει τρίτη επιλογή μεταξύ όσων επιθυμούν την επιστροφή στο εθνικό κράτος και σε όσους αποδέχονται τις «αντιδημοκρατικές δομές» των σημερινών ευρωπαϊκών θεσμών.

Ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει ευτυχής με τα θετικά αποτελέσματα του αριστερού, αντιθεσμικού Podemos στις ισπανικές εκλογές και εκτιμά ότι, σε περίπτωση που το κίνημα του Πάμπλο Ιγκλέσιας εισέλθει στην κυβέρνηση, δεν θα κάνει μεγάλες παραχωρήσεις στους εταίρους του.

Κατά την άποψή του, τα «δρακόντεια» μέτρα τα οποία επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με τη συμφωνία του καλοκαιριού είχαν μεταξύ άλλων ως στόχο να αποτραπεί μια νίκη του Podemos στην Ισπανία.

Για τον κεντροαριστερό Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι θα μπορούσε να είχε ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική της Άγκελα Μέρκελ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Στη φωτιά της μάχης φαίνεται το πραγματικό θάρρος, όχι εκ των υστέρων», αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Βαρουφάκη θα δημοσιευθεί την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα