Επιμένει η Πράγα στα περί Grexit

assets_LARGE_t_420_54489471_type13031

Επιμένει η Πράγα στα περί Grexit , επιμένοντας ότι ο Τσέχος πρόεδρος θα συνεχίσει να στηρίζει την άποψή του περί Grexit και απορώντας γιατί αντέδρασε τώρα η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Τσέχου Προέδρου Μίλος Ζέμαν δήλωσε «Δεν καταλαβαίνω γιατί η Ελλάδα αντέδρασε τώρα» προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος επιμένει στην άποψή του, την οποία και θα συνεχίσει να παρουσιάζει δημόσια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζέμαν, πριν από μία εβδομάδα, είχε δηλώσει στο σλοβακικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASR ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στην ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν, της Ελλάδας», τονίζοντας ότι είναι «εξαιρετικά απογοητευμένος που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, μολονότι τούτο διαφαινόταν αρκετά πιθανό, σε έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ». Προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας, η οποία ανακάλεσε τον Ελληνα πρέσβη στην Πράγα.

Αν και ο εκπροσωπός του Τσέχου προέδρου δήλωσε σε τσεχικά μέσα ενημέρωσης ότι «δεν θα σχολιάσω την κίνηση αυτή για διπλωματικούς λόγους» στη συνέχεια έσπευσε να εκφράσει την απορία του γιατί αντέδρασε τώρα η Ελλάδα επισημαίνοντας με νόημα ότι «ο πρόεδρος δημόσια διακήρυξε την θέση του τους περασμένους μήνες. Επιμένει στις απόψεις του και θα συνεχίζει να τις εκφράζει δημόσια».

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Μικαέλα Λαγκρόνοβα, δήλωσε πως ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Λουμπομίρ Ζαόραλεκ θέλει να καλέσει τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά για να τον ρωτήσει σχετικά με την απόφαση της Ελλάδας να ανακαλέσει τον πρέσβη της.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα