Σε καφάο του ΟΤΕ βρέθηκε η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον ΣΕΒ

Σε καφάο του ΟΤΕ στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Σμολένσκι στα Εξάρχεια, βρέθηκε το usb στικάκι με την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ, στις 24 Νοεμβρίου 2015.αρχείο λήψης (1)

Λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, άγνωστος είχε επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ειδοποιώντας για την ύπαρξη της προκήρυξης σε κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται στο σημείο. Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία και στα Εξάρχεια έσπευσε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και αστυνομικοί της Ασφάλειας. Ο… εντοπισμός του usb αποδείχθηκε θρίλερ, καθώς η πρώτη έρευνα στον κάδο απορριμμάτων απέβη άκαρπη. Ωστόσο, σε ΚΑΦΑΟ που βρίσκεται στο σημείο, εντοπίστηκε ένας κίτρινος φάκελος ο οποίος περιείχε το στικάκι.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο τρόπος αποστολής της προκήρυξης -με usb στικάκι- είναι ίδιος με αυτόν που είχε χρησιμοποιήσει η «Επαναστατική Ανατροπή», που οποία είχε αναλάβει την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης που έγινε στις 27 Μαρτίου 2013 στο σπίτι του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, στη συμβολή των οδών Ροβέρτου Γκάλλι και Προπυλαίων, στην περιοχή της Ακρόπολης. Τότε, είχε ενημερωθεί το τηλεφωνικό κέντρο της «Εφημερίδας των Συντακτών» ενώ αυτή φορά επελέγη ο ΔΟΛ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα