Αλ.Τσίπρας:Δημιουργεί απορία η μη εποικοδομητική στάση του ΔΝΤ

1852905

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους Financial Times,αναφέρει ότι η Ευρωζώνη «έχει πλέον τη θεσμική επάρκεια για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ενδοευρωπαϊκά ζητήματα», τονίζονταςπως δημιουργεί «απορία η μη εποικοδομητική στάση του ΔΝΤ σε δημοσιονομικά και οικονομικά ζητήματα». Η εφαρμογή του μνημονίου «είναι δύσκολη, αλλά καλύτερη από κάθε άλλη επιλογή ώστε να φύγει η χώρα από τον έλεγχο της τρόικας»υπογράμμισε.

Παράλληλα,όπως αναφέρει η εφημερίδα,ο πρωθυπουργός ζητά να μείνει το ΔΝΤ έξω από το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο πρωθυπουργός, όπως σημειώνει η εφημερίδα, επανέλαβε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, με τελικό στόχο την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής.

«Πιστεύουμε πως όσο γρηγορότερα βγούμε από το πρόγραμμα, τόσο το καλύτερο για τη χώρα» είπε. «Εάν ολοκληρθωθεί η αξιολόγηση τον Ιανουάριο, θα έχουμε καλύψει πάνω από το 70% των δημοσιονομικών και οικονομικών μέτρων στη συμφωνία» ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης αισιόδοξος πως τα capital controls θα έχουν αρθεί μέχρι το Μάρτιο και πως η χώρα θα μπορεί να δανειστεί στις διεθνές αγορές κεφαλαίου «πριν το τέλος του 2016».

«Βρισκόμαστε πέντε χρόνια σε πρόγραμμα, και για κάθε ευρωπαϊκή χώρα είναι δύσκολο να έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία για τόσο καιρό» είπε. «Για να την ανακτήσουμε και να βγούμε από από τον έλεγχο της τρόικας, πρέπει να εφαρμόσουμε τη συμφωνία» είπε, προσθέτονας πως «είναι δύσκολο, όμως είναι καλύτερα από κάθε άλλη επιλογή».

Σχετικά Νέα