Επανέρχονται οι αγρότες με νέες κινητοποιήσεις τον Ιανουάριο

255afb98c7fdc7f2106a3142fa53312c-696x464.jpg.pagespeed.ce.-sQU5kB9R8

Απολογισμό αγωνιστικής δράσης για το δίμηνο που πέρασε έκαναν σήμερα οι αγρότες της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών, Κτηνοτροφών και νέων αγροτών Λάρισας, οι οποίοι από χθες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους εκατέρωθεν του επαρχιακού δρόμου Πλατυκάμπου-Άγιας.

Παράλληλα,όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,σε ψήφισμα που εξέδωσαν προειδοποιούν ότι θα επανέλθουν δριμύτεροι τον Ιανουάριο, ενώ απευθύνουν προειδοποίηση και προς τους βουλευτές σχετικά με τη στάση που θα τηρήσουν για τα θέματα που τους αφορούν.

«Έλληνες βουλευτές, γιατί πρέπει με την ψήφο σας να μας καταδικάσετε στη φτώχεια; Γιατί πρέπει να μη μπορούμε να καλλιεργήσουμε; Γιατί πρέπει να μη μπορούμε να ζήσουμε; Γιατί πρέπει να χάσουμε τα χωράφια μας, τα σπίτια μας και τα μηχανήματά μας; Αυτές τις πολιτικές σας επιλογές τις απορρίπτουμε, τις καταδικάζουμε και θα τις πολεμήσουμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι αγρότες -με τη συμμετοχή εκπροσώπων και από την Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Φθιώτιδα, πραγματοποίησαν συνέλευση στο σημείο επί του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία για περίπου 20 λεπτά, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που προωθούνται.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης οι αγρότες αποχώρησαν με τα τρακτέρ τους, υποσχόμενοι να επανέλθουν δριμύτεροι τον Ιανουάριο, μετά από πανελλαδικό συντονισμό και σχετική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνουν σε σχετικό ψήφισμα, «η κυβέρνηση αρνείται τον διάλογο, επιμένει στα μέτρα που μας εξοντώνουν και βάζουν ταφόπλακα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.»

Τα βασικά αιτήματα των αγροτών της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της χώρας αφορούν:

-Το κόστος παραγωγής

-Το ασφαλιστικό

-Το φορολογικό

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα