Τουρκία:Σοκαριστικό βίντεο απο τη σημερινή δολοφονία Κούρδων διαδηλωτών

Διαδηλωτές και δυνάμεις καταστολής συγκρούστηκαν  στο Ντιγιάρμπακιρ. Σε διάφορες συνοικίες του Ντιγιάρμπακιρ, αντάρτες και διαδηλωτές, ανταλλάζουν πυρά με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδουν και τα τουρκικά δίκτυα, δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα από σφαίρες και υπάρχουν πολλοί τραυματίες οι οποίοι μεταφέρονται στα νοσοκομεία.

Τα θερμά επεισόδια ξέσπασαν το πρωί της Δευτέρας, όταν έγινε το κάλεσμα του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (ΔΚΛ) για πορεία διαμαρτυρίας, η οποία θα αφορούσε τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβάλλει η τουρκική κυβέρνηση στις κουρδικές επαρχίες.

Οι δυνάμεις καταστολής, επιχείρησαν να διαλύσουν τα πλήθη με βία, αντλίες νερού, πλαστικές αλλά και αληθινές σφαίρες. Τα επεισόδια όμως, μέσα σε λίγη ώρα, ξέφυγαν από τον έλεγχο και επεκτάθηκαν, σε πυκνοκατοικημένες περιοχές μάλιστα.

Το τουρκικό καθεστώς, επιβάλλει εκ νέου απαγόρευση κυκλοφορίας σε διάφορες κουρδικές επαρχίες. Στο Χακκάρι, στο Ντιγιάρμπακιρ, και στο Μάρντιν, ο ντόπιος πληθυσμός, ετοιμάζεται για μια νέα νύχτα συγκρούσεων. Οι κουρδικές δυνάμεις, καλούν τους λαούς της Τουρκίας, να ξεσηκωθούν και στο δυτικό μέρος της χώρας.

 


 

Βίντεο απο τη σημερινή δολοφονία Κούρδων διαδηλωτών


 

Βίντεο απο τις συγκρούσεις

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα