Κόσοβο:Δακρυγόνα στο κοινοβούλιο -Με αντιασφυξιογόνες μάσκες η αντιπολίτευση(Βίντεο)

Αλλο ένα δακρυγόνο έπεσε μέσα στο κοινοβούλιο διακόπτοντας τη συνεδρίαση.

Σε μια επίσκεψη του Κέρι, στις αρχές του Δεκέμβρη, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, καταδίκασε τις συνεχείς διακοπές λέγοντας: «Το κοινοβούλιο δεν είναι χώρος για δακρυγόνα ούτε χώρος για εκφοβισμό».

Παρ’ όλα αυτά η αντιπολίτευση επέλεξε τον ίδιο τρόπο διαμαρτυρίας και στην απόπειρα συνεδρίασης της Δευτέρας, με τους βουλευτές Γκλάουκ Κονιούφτσα και Τίμε Καντριζάι να ανοίγουν δακρυγόνα, οδηγώντας στη ματαίωση της συνεδρίασης.

«Είναι μια συλλογική κίνηση από την αντιπολίτευση» είπε ο Κονιούφτσα».«θα συνεχίσουμε να το κάνουμε στο μέλλον. Η μικρή μας παράβαση του νόμου δεν είναι τίποτα μπροστά στη ζημιά που γίνεται μέσω αυτών των συμφωνιών».

Οι συνομιλίες γίνονται συνεχώς υπό την αιγίδα της ΕΕ, σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου μετά τον εμφύλιο του 1998-99.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν εμφανώς το Κόσοβο, του οποίου ο πληθυσμός αποτελείται επί το πλείστον από Αλβανούς στην εθνικότητα και μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, ενώ είναι και η πιο φτωχή περιοχή της Ευρώπης.

Στις 2 Δεκεμβρίου ο Κέρι είχε πει: «Όλες οι πλευρές πρέπει να απαρνηθούν τις εκδηλώσεις βίας δημοσίως και να δεσμευτούν σε εποικοδομητική και ειρηνική σχέση μεταξύ τους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα