Μέρκελ: Αποθέωση για Σόιμπλε-«Καρφιά» προς Αθήνα

merksoimpMιλώντας στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) που άρχισε στην Καρλσρούη,η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ,εξήρε το έργο του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,ενώ παράλληλα άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της Ελλάδος.

Ειδικότερα, η Γερμανίδα καγκελάριος απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών της χώρας,δήλωσε ότι τον ευχαριστεί εγκάρδια,καθώς όπως είπε υπήρξαν απίστευτες παλινωδίες απο την πλευρά της Ελλάδας, ενώ αυτός με την συμβολή του κατάφερε να ξεπεραστεί η κρίση. «Στο τέλος ένας άνθρωπος ήταν καθοριστικός, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» είπε χαρακτηριστικά.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ,κάνοντας μια σύντομη αναδρομή για το έτος που φεύγει,σημείωσε ότι ήταν μια απο τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής της.

«Μέχρι το τέλος Ιουνίου, τις αρχές Ιουλίου, είχαμε τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Πρώτα για την ολοκλήρωση του β’ προγράμματος και μετά μέχρι βαθιά μέσα στο καλοκαίρι, έπειτα τις από άνευ προηγούμενου παλινωδίες της αριστερής ελληνικής κυβέρνησης με δημοψήφισμα και νέες εκλογές, για ένα νέο, τρίτο πρόγραμμα, αυτή τη φορά υπό τον ESM. Ήταν μια κρίσιμη δοκιμασία για εμάς, αλλά και για το σύνολο της ευρωζώνης.

Στο τέλος, καθοριστικός ήταν ο υπουργός μας των Οικονομικών, ο οποίος πίεζε συνεχώς προκειμένου να αποφασιστεί ένα πρόγραμμα μόνο με βάση τα κριτήρια που για μας ήταν και συνεχίζουν να είναι σημαντικά: καμία παροχή χωρίς αντιπαροχή. Ίδια ευθύνη και αλληλεγγύη πάνε μαζί και αυτό πρέπει να παραμείνει έτσι. Εγκάρδια ευχαριστώ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Η καγκελάριος προσέθεσε ακόμη ότι στόχος πρέπει να είναι η Ευρώπη να βγει πιο ισχυρή από την κρίση και διευκρίνισε ότι «παρά το γεγονός ότι βλέπουμε κάποιες επιτυχίες –ανάπτυξη στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και ιδιαίτερα στην Ιρλανδία– πρέπει να πούμε ότι δεν έχουμε ξεπεράσει πλήρως αυτή την κρίση. Τα λάθη της ίδρυσης της ΟΝΕ δεν έχουν διορθωθεί».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα