«Θερμό» επεισόδιο Ρωσίας – Τουρκίας στο Αιγαίο

Νέο επεισόδιο στη σύγκρουση Ρωσίας και Τουρκίας, καθώς ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά τουρκικού αλιευτικού πλοίου για να αποφευχθεί η σύγκρουση μεταξύ τους.

Ένα ακόμη συμβάν έρχεται να προστεθεί στην αντιπαράθεση της Τουρκίας με τη Ρωσία. Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του Ίντερφαξ, η ρωσική φρεγάτα «Smetlivy» κι ενώ βρισκόταν 22 χιλιόμετρα από τη Λήμνο είδε τουρκικό αλιευτικό να πλησιάζει. Παρά τις εκκλήσεις μέσω ασυρμάτου, δεν υπήρξε απάντηση και το ρωσικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά του αλιευτικού, όταν αυτό πλησίασε στα 600 μέτρα. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το τουρκικό αλιευτικό άλλαξε πορεία μετά τα πυρά και δεν ήρθε σε επαφή με το Smetlivy.

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από τη Λήμνο, απετράπη σύγκρουση δύο πολεμικών πλοίων, της Ρωσίας και της Τουρκίας και για να συμβεί αυτό, το Ρωσικό πλοίο υποχρεώθηκε να ανοίξει πυρ εναντίον του Τουρκικού, μεταφέρει ο ρεπόρτερ του Mega, από τη Μόσχα.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook και Twitter, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τοποθετήθηκε για το επεισόδιο μεταξύ του ρωσικού πολεμικού πλοίου εναντίον του τουρκικού ανοιχτά της Λήμνου.

,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο στρατιωτικός ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στη Ρωσία έχει προσκληθεί στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας για το περιστατικό στο Αιγαίο

Στις 13 Δεκεμβρίου του 2015, αναφέρει η ανακοίνωση, το ρωσικό πλοίο Smetlivy βρισκόταν 22 χιλιόμετρα ανοικτά της Λέσβου στο βόρειο τμήμα του αποτρέποντας τη σύγκρουση με ένα τουρκικό πλοιάριο

Στις 9:03 παρατηρητές εντόπισαν το τουρκικό πλοίο σε απόσταση 1.000 μέτρων να πλησιάζει το αγκυροβολημένο ρωσικό πλοίο από τη δεξιά πλευρά.

Παρά τις πολλαπλές προσπάθειες του ρωσικού πλοίου Smetlivy να αποκτήσει επικοινωνία  με το τουρκικό πλοίο, το πλήρωμα δεν απάντησε ούτε στον ασύρματο, ούτε στα σήματα των  σηματοφόρων,  καθώς ούτε και στις ρουκέτες – σήμα.

Αφού η απόσταση των δύο πλοίων έφτασε στα 600 μέτρα, ελαφρά όπλα χρησιμοποιήθηκαν σε απόσταση εγγυημένη για την επιβίωση του στόχου, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση των πλοίων.

Αμέσως μετά από αυτό, το τουρκικό πλοίο άλλαξε την πορεία και συνέχισε να κινείται σε απόσταση 540 μέτρων, χωρίς να έρχεται σε επαφή με το ρωσικό πλήρωμα.

Σε σχέση με το περιστατικό στο Αιγαίο, ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας, Anatoly Antonov, προσκάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην πρεσβεία στη Ρωσία στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα