Aντικαγκελάριος Γερμανίας:«Στη Μέρκελ οφείλεται η άνοδος της Λεπέν»

merkgkaΟ αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξαπέλυσε τα πυρά του προς την Άνγκελα Μέρκελ,λέγοντας ότι εν μέρει η άνοδος του Εθνικού Μετώπου στην Γαλλία οφείλεται στην πολιτική της καγκελαρίου στην ευρωκρίση.

«Προειδοποιούσα συνεχώς την Άνγκελα Μέρκελ να μην θελήσει να επιβάλει αυτή την πολιτική λιτότητας στην Γαλλία. Αν οι συντηρητικοί είχαν ακούσει πιο προσεκτικά, η κυρία Λεπέν δεν θα είχε προχωρήσει τόσο» δήλωσε ο Γκάμπριελ και σημειώνοντας ότι ήταν λάθος να αυξηθεί τόσο η πίεση για λιτότητα στην υπερχρεωμένη Γαλλία.

«Δεν μπορούμε να φερόμαστε έτσι σε μία χώρα» πρόσθεσε,μιλώντας στο Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Βερολίνο.

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς επισήμανε ότι ο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ μιλούσε ως πρόεδρος κόμματος και περιορίστηκε να αναφέρει ότι κατά το προηγούμενο διάστημα γύρω από το θέμα της Ελλάδας έγιναν πολλές συζητήσεις στην κυβέρνηση.

«Δεν θα περιμένετε από εμένα να εκφέρω τώρα και εδώ οποιαδήποτε εκτίμηση σχετικά με το εάν ευρωπαϊκές αποφάσεις οδήγησαν σε εξελίξεις σε γειτονικές χώρες -δεν είμαι σε θέση να το κάνω» δήλωσε η Βιρτς, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πράγματι υπήρξαν ευρωπαϊκές αποφάσεις, σίγουρα και επιπτώσεις και εξελίξεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δεν εννοώ όμως με αυτό ότι υπάρχει κάποιος συσχετισμός».

Στην ομιλία του ο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ ανέφερε ακόμη ότι το SPD είναι φάρος σταθερότητας για την κυβέρνηση συνεργασίας, εκτιμώντας ότι η διαμάχη μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στην προσφυγική κρίση θα είχε παραλύσει την κυβέρνηση και η Γερμανία θα αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα