Αλ.Τσίπρας:Πολιτική ανθρωπισμού και αλληλεγγύης στο θέμα του προσφυγικού

Για «πολιτική ανθρωπισμού και αλληλεγγύης» στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στο θέμα του προσφυγικού έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη, στην “Ώρα του Πρωθυπουργού”.

«Θα επιμείνουμε στους κανόνες ανθρωπισμού. Εύχομαι σε αυτή την προσπάθεια να έχουμε δίπλα μας από εδώ και στο εξής όλες της πτέρυγες του ελληνικού κοινοβουλίου, πλην της Χρυσής Αυγής», είπε ο πρωθυπουργός .Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε το φοβικό κλίμα που καλλιεργείται από ακραίους κύκλους στην Ευρώπη, τη στιγμή που η Ελλάδα με κανόνες ανθρωπισμού και αλληλεγγύης προσπαθεί να ανταποκριθεί.

Δείτε το video 

Παράλληλα,ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή, αρνήθηκε ότι η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών προέκυψε από «τη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης» το προηγούμενο διάστημα και «τα capital controls που επιβλήθηκαν στη χώρα». Έκανε λόγο για «υπονομευτική και λαϊκίστικη πλειοδοσία» σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση, επιτέθηκε στην ΝΔ, και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έφερε εις πέρας με επιτυχία τη διαδικασία, προστατεύοντας τα συμφέροντα του Δημοσίου.

 

Δείτε την δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα:

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα