Σε τρίωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση στο υπ.Περιβάλλοντος από τους εργαζόμενους στο ΙΓΜΕ

αρχείο λήψης

Σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.30 το μεσημέρι κατέρχονται σήμερα Παρασκευή 11 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ. Στη 1 μ.μ. θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Διαμαρτύρονται για την προσπάθεια υπονόμευσης της επανασύστασης του ΙΓΜΕ με πρόσχημα γραφειοκρατικά θέματα, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση όχι μόνο στην έγκριση του προϋπολογισμού ΙΓΜΕ, αλλά και στην υλοποίησή του.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, αποφάσισαν ομόφωνα σε ΓΣ, 3ωρη Στάση Εργασίας 12.30 – 3.30 μμ, για την Παρασκευή 11-12-15 και αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Μεσογείων 119) στις 13.00 μμ.

Εκτιμούν ότι υπάρχει προσπάθεια υπονόμευσης της Επανασύστασης του ΙΓΜΕ με πρόσχημα γραφειοκρατικά θέματα, πολλά των οποίων οφείλονται σε ευθύνες πολιτικών προσώπων και διοικητικών παραγόντων της προηγουμένης περιόδου, που το Ινστιτούτο λειτουργούσε με το λειτουργικό σχήμα του ΕΚΒΑΑ, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση όχι μόνο στην έγκριση του Προϋπολογισμού ΙΓΜΕ αλλά και στην υλοποίησή του. Η εκτίμηση αυτή δεν είναι τυχαία, αλλά βασίζεται στην προηγούμενη εμπειρία συγκεκριμένων ενεργειών που οδήγησαν στην επί 5μηνο καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ επανασύστασης του ΙΓΜΕ.

Η καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των έργων, η συνεχής προσπάθεια καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων (ακόμη και σε ανθρωπιστικά θέματα όπως το συμβόλαιο ζωής και υγείας) αλλά και η λειτουργική αμφισβήτηση του Ινστιτούτου στερούν τη δυνατότητα υλοποίησης, των κρίσιμης σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ερευνητικών έργων του ΕΣΠΑ. Ακόμη και η μη ανάληψη πολιτικής ευθύνης από πλευράς Πολιτικής Ηγεσίας για τα προβλήματα των εργαζόμενων και τη λειτουργία και το έργο του ΙΓΜΕ μας ανησυχούν ιδιαίτερα.

Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την έρευνα και αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας, υπέρ του λαού, για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της χώρας, παρά το γεγονός ότι ο κ. Υπουργός αναβάλει διαρκώς, τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους που εδώ και δυο μήνες προσπαθούν να τον συναντήσουν.

Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, εφόσον συνεχισθεί αυτή η κατάσταση και δεν υπάρξει ΑΜΕΣΗ συνάντηση με τον Υπουργό θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στη βάση αυτή καλούμε όλους τους φορείς που ασχολούνται με τον Ορυκτό Πλούτο (ΑΕΙ, Επιμελητήρια, ΟΤΑ), τα Συνδικάτα του κλάδου, τα Κόμματα, αλλά και όλο το Λαό να συμπαραταχθεί στον δίκαιο αγώνα για την αναβάθμιση του ΙΓΜΕ και όλα τα ΜΜΕ που προβάλλουν τον αγώνα μας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα