«Διαρροή» πετρελαίου για το Ισλαμικό Κράτος

Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ,τα έσοδα του Ισλαμικού Κράτους από το παράνομο εμπόριο πετρελαίου ξεπερνούν τα 500 εκατ. δολάρια.

O ειδικός γραμματέας, αρμόδιος για την τρομοκρατία και την οικονομική κατασκοπεία, Άνταμ Σούμπιν, έκανε λόγο για μία πολύ πλούσια τρομοκρατική οργάνωση, με πολλαπλές πηγές εσόδων,η οποία εκτός του πετρελαίου  έχει καταφέρει να αποκομίσει έως και ένα 1 δισ. δολάρια από την αξιοποίηση των τραπεζικών αποθεμάτων σε Ιράκ και Συρία.

Ωστόσοisis-oil,την ίδια στιγμή και σύμφωνα με το αμερικανικό  Πεντάγωνο, οι επιθέσεις Δυτικών-Ρώσων στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και τα φορτηγά μεταφοράς καυσίμων, έχουν μειώσει σημαντικά τα έσοδα από το πετρέλαιο για το Ισλαμικό Κράτος,αν και  η φορολόγηση των 8 εκατομμυρίων ανθρώπων  στα εδάφη που βρίσκονται υπό την κατοχή του,του έχει αποφέρει πάνω από 800 εκατομμύρια για ολόκληρη τη χρονιά φέτος.

Ως τώρα,η συμμαχία των Δυτικών και των Ρώσων έχει βομβαρδίσει 283 βυτία μεταφοράς καυσίμων, καθώς και 120 αποθήκες πετρελαίου, μαζί με αρκετές εγκαταστάσεις εξόρυξης.Αυτά τα χτυπήματα σε συνδυασμό με την πτώση της κανονικής τιμής του πετρελαίου στις επίσημες αγορές,έχουν οδηγήσει σε μεγάλες χρηματοδοτικές απώλειες το Ισλαμικό Κράτος.

Πριν την στοχευμένη επίθεση στις μονάδες πετρελαίου το ISIS μπορούσε  να συγκεντρώνει πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια από την παράνομη διακίνηση και πώληση πετρελαιοειδών.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα