Σύγκρουση Ιταλίας-Ε.Ε. για την καταγραφή των προσφύγων

mateoΚόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιταλίας,καθώς οι Βρυξέλλες κινήθηκαν κατά της Ιταλίας για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με ελλιπή εφαρμογή του κανονισμού για την καταγραφή των μεταναστών μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Απο την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι απαντώντας σε αυτήν την εξέλιξη τόνισε  ότι «η Ευρώπη δεν κάνει ό,τι επιβάλλεται για την αντιμετώπιση του ρεύματος μεταναστών».

Ο Ματέο Ρέντσι υπογράμμισε επίσης ότι η χώρα του φτιάχνει τα hotspots, «αλλά δεν ξεκίνησε η διαδικασία προώθησης σε άλλες χώρες μέλη, ενώ δεν υπάρχει ώριμη επίγνωση του ότι η Ιταλία δεν χρειάζεται βοήθεια από την Ευρώπη, αλλά είναι η ίδια η Ευρώπη η οποία πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει ο εαυτός της».

«Δεν είναι αρκετό να ξεπλένεις την συνείδησή σου δίνοντας λίγα περισσότερα χρήματα σε κάποια χώρα ώστε να μην προδώσεις τις αρχές και τα ιδεώδη σου, ώστε να παραμείνεις μια κοινότητα ανδρών και γυναικών και όχι ένα σύνολο αριθμών φορολογικών μητρώων» πρόσεθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Ματεό Ρέντσι υπάρχουν Ευρωπαίοι ηγέτες « οι οποίοι φωνάζουν την επόμενη ημέρα των τραγωδιών, αλλά στην συνέχεια κρύβονται».

Σχετικά Νέα