Στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους προχωρά η ελληνική Βουλή

05BE5013E779408E15D416E9FD0FCEB1

Στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους προχωρά η ελληνική Βουλή σε μια ιστορική απόφαση που πρόκειται να λάβει στις 22 Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε ήδη απόφαση με την οποία δεσμεύεται το ελληνικό δημόσιο να ονοματίζει την Παλαιστίνη «ενιαία και παντού» ως Παλαιστίνη, ενώ σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση διαμορφώνεται σχέδιο Ψηφίσματος.

Η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, που ο Ν. Κοτζιάς χαρακτηρίζει «δείγμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» που ασκεί η κυβέρνηση, θα πραγματοποιηθεί από την ελληνική Βουλή στις 22 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη ημέρα θα βρίσκεται στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς, ο οποίος θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ θα επισκεφθεί και το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους θα πραγματοποιηθεί από την ελληνική Βουλή και όχι από το ελληνικό κράτος, προκειμένου «να μην διαταραχθούν οι πολύ καλές ελληνοϊσραηλινές σχέσεις».

 

Σχετικά Νέα