Παπαδημούλης:Η ιδέα της οικουμενικής κυβέρνησης στην Ελλάδα είναι λάθος

papadimouLIS

O Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha,είπε «Το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης, είναι ένα σενάριο που εξυπηρετεί όσους θα ήθελαν οικουμενική συγκάλυψη και ασυλία αλλά δεν ταιριάζει με την κοινοβουλευτική δημοκρατία.»

Παράλληλα,ο κ.Παπαδημούλης πρόσθεσε ότι «Η ιδέα της οικουμενικής κυβέρνησης στην Ελλάδα είναι λάθος, γιατί κάθε κυβέρνηση χρειάζεται και τον έλεγχο της αντιπολίτευσης. Αν όλοι είναι στο τιμόνι της κυβέρνησης, θα παζαρεύουν μεταξύ τους με αδιαφάνεια και κανείς δεν θα τους ελέγχει» πρόσθεσε.

Επίσης,τόνισε πως«Το ότι εμφανίζεται ο κ. Λεβέντης ως ρυθμιστής της πολιτικής ζωής είναι από τα παράδοξα της περιόδου, είναι σημείο των καιρών. Να θυμίσω, ότι την οικουμενική κυβέρνηση δεν την επιθυμεί -ούτε την προτείνει- ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Βουλής. Αν ορισμένα συμφέροντα την επιθυμούν για τους δικούς τους λόγους και αποφάσισαν να κάνουν Θεό τον Λεβέντη που την προτείνει, δεν καταργεί την παραπάνω αλήθεια».

Αναφορικά με τη  χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην ΕΡΤ είπε«είδα έναν πρωθυπουργό αποφασισμένο να υλοποιήσει τη συμφωνία, να διαπραγματευτεί, μέσα στα στενά περιθώρια που αυτή η συμφωνία αφήνει, το καλύτερο δυνατό για τη χώρα.»προσθέτοντας  «Έναν πρωθυπουργό πιο σίγουρο για τη χώρα, τον εαυτό του και για την κυβέρνηση και πιο ώριμο για τις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα για να ξεπεράσει χρόνιες παθογένειες. Και, επίσης, πιο έτοιμο να γυρίσει σελίδα με την ανάπτυξη μιας κουλτούρας διαλόγου. Και χάρηκα ιδιαίτερα γιατί έδειξε όχι μόνο ότι επιθυμεί λύσεις στους κόμπους αλλά και ότι είναι αποφασισμένος να συμβάλει στο να υπάρξει διάλογος διαρκείας ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, που χρειάζεται για να αντικαταστήσει ένα γαϊτανάκι μικροπολιτικής αντιπαράθεσης.»

Παράλληλα,ο κ.Παπαδημούλης εκτίμησε ότι «Πρέπει η συνεργασία της κυβέρνησης Τσίπρα με τον Έλληνα Επίτροπο στα θέματα της μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, γιατί είναι επ’ ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος, της χώρας και της ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης.»

«Η επιτροπεία των δανειστών δεν είναι καλό πράγμα, γιατί περιορίζει την κυριαρχία της χώρας και την ουσιαστική λειτουργία της δημοκρατίας. Γι’ αυτό, το στοίχημα για την κυβέρνηση τον ελληνικό λαό είναι το τρίτο μνημόνιο να είναι και το τελευταίο και να βγούμε οριστικά από την κατάσταση όπου είμαστε με το χέρι απλωμένο. Αντί, λοιπόν, για μικροπολιτική αντιπαράθεση η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, ήπιο πολιτικό κλίμα, διάλογο και αντιπαράθεση με επιχειρήματα» υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα