«H Ελλάδα έχει κυβέρνηση» λέει το Βερολίνο,έπειτα από το «ουδέν σχόλιο» της πρεσβείας

germpresvΟ Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα που ήθελε την γερμανική πρεσβεία της Αθήνας να έχει υποβάλει έκθεση, στην οποία περιγράφει την Ελλάδα ως «ακυβέρνητο καράβι»,απάντησε πως « η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και ό,τι έχουμε να συζητήσουμε με την χώρα, το συζητούμε με την κυβέρνηση της χώρας και τους συνεργάτες της».

Ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε επίσης ότι δεν έχει υπόψη του την εν λόγω έκθεση, αλλά και ότι δεν θα έκανε αναφορά σε εσωτερικές εκθέσεις

Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τον βαθμό ικανοποίησης του Βερολίνου, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε: «Δεν θα κάνω εδώ κάποια εσωπολιτική αξιολόγηση. Κατά τα άλλα, το θέμα δεν είναι να είναι ευχαριστημένο κάποιο από τα κράτη-μέλη, αλλά οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας συνολικά. Αυτο συζητείται τακτικά, γι’ αυτό υπάρχουν οι θεσμοί, γι’ αυτό υπάρχει το Eurogroup. Δεν κάνουμε εδώ διμερείς αξιολογήσεις».

Το όλο θέμα ξεκίνησε απο το δημοσίευμα της Die Welt που αναφέρει πως η πρώτη αξιολόγηση για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Οκτώβριο, δεν αποκλείεται να παραταθεί μέχρι και τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, επικαλούμενη ευρωπαϊκούς διαπραγματευτικούς κύκλους, ενώ η ίδια εφημερίδα τονίζει ότι, σύμφωνα με αναφορά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα είναι «πρακτικά ακυβέρνητη».

Η ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας σχετικά με το δημοσίευμα της Die Welt

«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παγίως δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία αφορούν υποθετική εσωτερική αλληλογραφία. Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός κ. Στάινμαϊερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα επαίνεσε όλους τους συνομιλητές του και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό, για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων, ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιμετώπιση στην οποία συνδράμει σε μεγάλο βαθμό και η Γερμανία. Σε αυτό το πνεύμα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία συνεργάζονται στενά και εμπιστευτικά με όλες τις ελληνικές αρχές».

H σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου 

«Για μια ακόμη φορά, οι αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν. Η Ελλάδα, ωστόσο, παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Η ανακεφαλαιοποίηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γρ. Τύπου του πρωθυπουργού.

«Εκτιμούσαν ότι θα ξαναφέρουν από το παράθυρο ό,τι δεν κατάφεραν τον περασμένο Ιούλιο. Απέτυχαν, και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν. Είτε τους αρέσει, είτε όχι, θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε κυβέρνηση που δεν είναι της αρεσκείας τους. Και το χειρότερο: Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη της στην Ευρώπη.

Περαστικά…»

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα