Νέο “τρομοκρατικό” χτύπημα στην Ευρώπη η εφιαλτική άνοδος της ακροδεξιάς στη Γαλλία

marine-le-pen1_0

Φαίνεται ότι οι πρόσφατες αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι αφύπνισαν τα συντηρητικά αντανακλαστικά των Γάλλων πολιτών,δίνοντας στην  ακροδεξιά ρητορική του κόμματος της  Λεπέν, ποσοστό που ξεπερνάει το 40% σε κάποιες περιοχές.

Το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν και της ανιψιάς της, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, προηγείται σε 6 από τις 13 περιφέρειες της Γαλλίας, συγκεντρώνοντας ποσοστό πάνω από το 40% στις περιφέρειες που ηγούνται, στα βόρεια και τα νοτιοανατολικά της χώρας.

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο συγκεντρώνει 43% στο Nord-Pas-de-Calais, με τον ηγέτη του «Οι Ρεπουμπλικανοί» Νικολά Σαρκοζί στο 23% και τον Σοσιαλιστικό κόμμα στο 18%. Επίσης, στην περιφέρεια Provence-Alpes-Côte d’Azur συγκεντρώνει ποσοστό 41%. Σε εθνικό επίπεδο, το Εθνικό Μέτωπο εξασφαλίζει το 30,6% των ψήφων, ενώ έπεται το κόμμα «Οι Ρεπουμπλικανοί» του Σαρκοζί, με 27% , ενώ το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα εξασφαλίζει το 22,7% των ψήφων. Πολύ πιο κάτω το Αριστερό Μέτωπο (4%). Οι εκλογές για τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών διεξήχθησαν σε κλίμα έντασης μετά τις πρόσφατες, τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Παρά, την άνοδο των ποσοστών του Εθνικού Μετώπου, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και νυν ηγέτης των Ρεπουμπλικανών Νικολά Σαρκοζί απέκλεισε άμεσα οποιαδήποτε συμμαχία με τους Σοσιαλιστές ως ανάχωμα στην «εισβολή» της ακροδεξιάς στα περιφερειακά συμβούλια.

Ο Σαρκοζί δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν συνεργασίες, απόσυρση υποψηφίων ή τακτικές συμμαχίες με την αριστερά για να αντιμετωπισθεί η άνοδος της ακροδεξιάς κατά τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών που διεξάγεται την επόμενη Κυριακή. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι οι Γάλλοι ψηφοφόροι δεν θα λάβουν απαντήσεις στους φόβους και τις αγωνίες του ψηφίζοντας την Μαρίν Λεπέν

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα