Μουζάλας:Tέλος στις φήμες περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν

mouzalas_6

Το χθεσινό  συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. έβαλε τέλος στις φήμες περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Το συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. έβαλε τέλος στις φήμες περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μετά το πέρας των εργασιών. Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, επιβεβαιώθηκε ότι η απάντηση στο μεταναστευτικό πρόβλημα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή και όχι εθνική. «Η συρρίκνωση της ζώνης του Σένγκεν ισοδυναμεί με όλεθρο για την Ευρώπη» σχολίασε ο κ. Μουζάλας.

«Κάποιοι εξακολουθούν ανόητα να πιστεύουν ότι το πρόβλημα είναι στην Ελλάδα», συνέχισε, επισημαίνοντας βέβαια, ότι όλοι αναγνωρίζουν πως εάν δεν ελεγχθεί η ροή των προσφύγων στην Τουρκία δεν μπορεί να ελεγχθεί και το πρόβλημα. «Ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα απαιτεί ευρωπαϊκές λύσεις και όχι μεμονωμένες και ασύνδετες προσπάθειες» πρόσθεσε.

Κατά την παρέμβασή του στο συμβούλιο, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ενώ οι ομόλογοί του υποσχέθηκαν ότι θα αυξήσουν τις προσπάθειες για να ανταποκριθούν στα ελληνικά αιτήματα. «Καταδικάσαμε τις μονομερείς ενέργειες. Είπαμε ότι η λύση δεν βρίσκεται στους φραγμούς, αλλά στον καλύτερο συντονισμό», δήλωσε ο κ. Μουζάλας.

«Είναι καιρός να σταματήσει αυτό το παιχνίδι περί ενοχής της Ελλάδας», συμπλήρωσε και κατέληξε τονίζοντας ότι όντως υπάρχουν αδυναμίες από ελληνικής πλευράς, αλλά σήμερα αναγνωρίστηκε η μεγάλη προσπάθεια της χώρας.

 

Σχετικά Νέα