Κουρουμπλής:Δεν συμφέρει κανέναν αυτή τη στιγμή να βγει η Ελλάδα από τη Σένγκεν

assets_LARGE_t_420_54457570

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής,μιλώντας στον Real Fm 97.8,αναφορικά με τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν,υπογράμμισε ότι «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα».

Συγκεκριμένα,ο κ.Κουρουμπλής είπε «Κάθε φορά που πετάει μία φωτοβολίδα κάποιος αμέσως εμείς να πούμε ότι κινδυνεύει το σύμπαν. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα.  Κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, κάποιοι μπορεί να εξέφρασαν κάποια άποψη αλλά αυτό τι σημαίνει; Ότι έτσι εύκολα βγαίνει μία χώρα από τη συνθήκη Σένγκεν; Δεν συμφέρει κανέναν αυτή τη στιγμή να συμβεί κάτι τέτοιο»

Όσον αφορά το προσφυγικό τόνισε: «Υπάρχει μία πραγματικότητα που πρέπει να δούνε όλοι. Και οι Ευρωπαίοι και εμείς. Και όχι όπως βολεύει τον καθένα. Κάποιοι στην Ευρώπη έχουν την εντύπωση ότι πρέπει να περιοριστούν στο ζήτημα των προσφύγων».

Ερωτηθείς για το θέμα με το πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη σημείωσε: «Είναι λίγο υπερβολικό το ζήτημα αυτό. Βγήκε ένα θέμα με έναν ατυχή τρόπο και βάζουν σε δοκιμασία έναν άνθρωπο πριν αποσαφηνιστεί».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα