Η Κίνα επενδύει στην Αφρική

chinaafricaΗ επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας από τα μέσα του 2014, δεν φαίνεται να αποθαρρύνει τον Πρόεδρο Σι , ο οποίος κατά τη διάρκεια του φόρουμ για τη Σινοαφρικανική Συνεργασία-το οποίο παρακολουθούν αρκετοί αρχηγοί αφρικανικών χωρών-ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα παράσχει 60 δισεκ. δολάρια την επόμενη τριετία για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη στην αφρικανική ήπειρο.

Ο  Σι παρουσίασε το περίγραμμα ενός αναπτυξιακού σχεδίου 10 σημείων, λέγοντας ότι θέλει να οικοδομήσει μια σχέση ίσων.

«Προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχής υλοποίηση αυτών των 10 σχεδίων συνεργασίας, η Κίνα αποφάσισε να παράσχει συνολική χρηματοδοτική στήριξη 60 δισεκ. δολαρίων», ανακοίνωσε ο Σι.

Η Κίνα θα ενισχύσει τις επενδύσεις στα εργοστάσια μεταποίησης προϊόντων που προορίζονται για εξαγωγή στην Αφρική, επιπρόσθετα της κατασκευής δρόμων, λιμανιών και σιδηροδρόμων σε μια ήπειρο που εδώ και καιρό θεωρείται βασική πηγή εμπορευμάτων για την Κίνα.

Παράλληλα,όπως δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος η Κίνα θα ενισχύσει την συνεργασία της με την Αφρική στη μάχη κατά του βίαιου εξτρεμισμού και δεν θα εμπλακεί στις πολιτικές αποφάσεις των αφρικανικών χωρών, δήλωσε ο Σι.

«Η Κίνα θα υλοποιήσει 10 σχέδια συνεργασίας με την Αφρική τα επόμενα τρία χρόνια», δήλωσε ο Σι. «Αυτά τα σχέδια έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν τρία θέματα που καθυστερούν την ανάπτυξη της Αφρικής, δηλαδή τις ανεπαρκείς υποδομές, το έλλειμμα επαγγελματιών και εξειδικευμένου προσωπικού και την έλλειψη χρηματοδότησης».

Σχετικά Νέα