Κέρι σε Τσίπρα:«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δούμε την Ελλάδα να επιστρέφει στον δρόμο της ανάπτυξης»(Video)

tsipkerΛίγο μετά τις 11.30, ο Τζον Κέρι πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Aμερικανός ΥΠΕΞ κατά την άφιξή του στο Μαξίμου επισήμανε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στο προσφυγικό ζήτημα, ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό της χώρας μας.

«Συνεργαζόμαστε πολύ στενά, ξέρω ότι αντιμετωπίζετε πολύ σοβαρές προκλήσεις, ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό. Εκτιμώ τις προσπάθειές σας στον οικονομικό τομέα να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δούμε την Ελλάδα να επιστρέφει στον δρόμο της ανάπτυξης. Δεν είναι εύκολο, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανακτήσει την ελπίδα», είπε ο κ. Κέρι.

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, τόνισε ότι «η Ελλάδα αποτελεί κόμβο σταθερότητας στην περιοχή» και ότι βασίζεται στους ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της περιοχής για την εξεύρεση λύσεων.

«Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο υπάρχουν απειλές για τη σταθερότητα και είναι σημαντικό να βρούμε λύσεις, είμαστε κόμβος σταθερότητας στην περιοχή, κόμβος συνεργασίας. Βασιζόμαστε στους ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της περιοχής για να μπορέσουμε να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες», ανέφερε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

O Τζον Κέρι θα μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών για επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών.

Νωρίτερα ο αμερικανός ΥΠΕΞ επισκέφθηκε το Δίκτυο Μεταναστών «Μέλισσα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα