Αύριο ο Τζον Κερι στην Αθήνα

assets_LARGE_t_420_54240659_type13031

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι φθάνει αύριο, Παρασκευή  στην Αθηνα, από την Λευκωσία

Ο κ. Κέρι θα έχει για επαφές με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, έχονντας στην ατζέντα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, τη ρωσο -τουρκική κρίση μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F16, αλλά και τα θέματα ενέργειας. Στη συνάντηση του Αμερικανού Αξιωματούχου με τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να βρεθεί η οικονομία και η ανάγκη εφαρμογής μεταρρυθμίσεων.

Το απόγευμα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στη Λευκωσία για συνομιλίες σχετικά με το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα. Στις πέντε το απόγευμα ο Τζον Κέρι θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη και στη συνέχεια θα γίνει δεκτός στο προεδρικό μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Αμερικανός υπουργός θα συναντηθεί αργότερα στα κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ενώ γύρω στις επτά θα προβεί σε δήλωση. Μισή ώρα αργότερα ο Τζον Κέρι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί θα παρακαθίσουν σε δείπνο που θα παραθέσει στην οικία της η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ. Στο δείπνο θα παρακαθίσει επίσης ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Εσπεν Μπαρθ ΄Αιντα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε σημαντική και ουσιαστική την επίσκεψη Τζόν Κέρι στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα