Αυτά είναι τα πιο απομονωμένα μέρη στον κόσμο

Αν θέλετε να αποφύγετε τις τουριστικές τοποθεσίες για τις επόμενες διακοπές σας, ίσως θελήσετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα πιο απομονωμένα μέρη της γης – ορισμένα από αυτά μπορούν να προσεγγιστούν μόνο με βάρκα ή αεροπλάνο.

Πολλά από τα πιο απομονωμένα μέρη του κόσμου, μάλιστα, φιλοξενούν μικρές πόλεις με συναρπαστικές ιστορίες και πολιτισμούς που αξίζει να εξερευνήσετε.

Δείτε παρακάτω τα πιο απομονωμένα σημεία του πλανήτη, τα οποία λίγοι άνθρωποι αποκαλούν «σπίτι τους».

TRISTAN DA CUNHA, ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΟ ΕΔΑΦΟΣ
Το ηφαιστειακό νησί Tristan da Cunha στο Νότιο Ατλαντικό διαθέτει πληθυσμό 258 ατόμων με μόνο εννέα διαφορετικά επώνυμα.

CAPE YORK PENINSULA, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Το βορειότερο σημείο της Αυστραλίας, το Cape York είναι μια χερσόνησος που είναι γεμάτη από κροκόδειλους. Ωστόσο, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να πάτε για ψάρεμα και για γυμναστική.

ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, ΧΙΛΗ

Οι κάτοικοι στο νησί του Πάσχα δεν ξεπερνούν τους 3.000, ενώ η οικονομία του νησιού στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό

OYMYAKON, ΡΩΣΙΑ

Αυτή η απομακρυσμένη ρωσική πόλη είναι γνωστή ως η πιο ψυχρή κατοικημένη περιοχή στη Γη. Οι 500 κάτοικοί της ζουν στο σκοτάδι για 21 ώρες την ημέρα, με μέση θερμοκρασία τους -58 βαθμούς Κελσίου.

PITCAIRN ISLAND, ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΟ ΕΔΑΦΟΣ

Το Pitcairn Island είναι ένα βρετανικό υπεράκτιο έδαφος που βρίσκεται 3.300 μίλια μακριά από τη Νέα Ζηλανδία. Κανένα αεροπλάνο ή ελικόπτερο δεν έχει προσγειωθεί ποτέ εκεί, ενώ για να φτάσετε στο νησί χρειάζεται να διανύσετε μία διαδρομή 32 ωρών με καράβι.

BARROW, ΑΛΑΣΚΑ

Δεν υπάρχουν δρόμοι που να οδηγούν στο Barrow – η πόλη είναι προσβάσιμη μόνο με αεροπλάνο. Αξιοσημείωτο είναι ότι η περιοχή βρίσκεται στην κορυφή της Αλάσκας, με αποτέλεσμα τον χειμώνα οι κάτοικοι να ζουν 65 συνεχόμενες ημέρες κάτω από το σκοτάδι.

TTOQQORTOORMIIT, ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Το Ittoqqortoormiit είναι τόσο μακριά από οποιαδήποτε άλλη κατοικημένη περιοχή της Γροιλανδίας. Είναι ένα τόσο απομακρυσμένο μέρος που χρειάζεστε μια βόλτα με το ελικόπτερο από το αεροδρόμιο για να φτάσετε στην ίδια την πόλη.

fortunegreece.com

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα