Κατεβάζουν ρολά σήμερα 4.500 πρακτορεία σε όλα τη χώρα

left.grsitesleft.grfilesstyleslargepublicresizer_22-a607bef69db91fa79d5a66a05d31475983367cdc-858x350_c

Αντιδρώντας στην επιβολή ειδικού τέλους στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, οι πράκτορες του Οργανισμού που απεργούν σήμερα και κατεβάζουν ρολά στα 4.500 πρακτορεία του σε όλα τη χώρα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) «λέει ΟΧΙ στο μέτρο που προκαλεί αφανισμό του κλάδου» και καλεί όλους τους πράκτορες του ΟΠΑΠ να συμμετέχουν στην απεργία και στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το Υπουργείο Οικονομικών. Οι πράκτορες αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή τέλους 0.05 ευρώ σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ καθώς, όπως υποστηρίζουν χαρακτηριστικά, στοχοποιείται το νόμιμο παιχνίδι ενώ παράλληλα πριμοδοτείται ο παράνομος τζόγος που καλπάζει ανενόχλητος. Εξάλλου, σύμφωνα με την ΠΟΕΠΠΠ, το μέτρο που αποφασίστηκε δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, καθώς το ειδικό τέλος καταστρέφει τον τζίρο των πρακτόρων και συνολικά θα φέρει λιγότερα έσοδα από τα σημερινά στο κράτος.

Όπως τονίζουν:

Το ειδικό τέλος οδηγεί πάνω από 1.000 πρακτορεία στο “λουκέτο” αυξάνοντας την ανεργία. Μάλιστα, πολλά από τα πρακτορεία που θα κλείσουν είναι μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις που ήδη βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης λόγω των capital controls αλλά και τον ανταγωνισμό με τα στέκια του παράνομου τζόγου.

“Αυτή  είναι  μόνο  η  αρχή. Θα ακολουθούσουν  και  άλλες μορφές αγώνων και κινητοποιήσεων. Η προσπάθεια να μας κλείσουν δεν θα περάσει. Η προσπάθεια για αποδυνάμωση του νόμιμου δικτύου θα αποτύχει. Αυτοί που καλύπτουν τους παράνομους θα αποκαλυφθούν. Θα παλέψουμε μέχρι την τελική μας δικαίωση”.

Η επιβολή  φόρου  στα  νόμιμα  τυχερά  παιχνίδια:

* ΕΙΝΑΙ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

*ΔΕΝ  ΚΑΛΥΠΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ  ΣΤΟΧΟΥΣ  ΤΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

*ΘΑ  ΦΕΡΕΙ  ΣΥΝΟΛΙΚΑ  ΛΙΓΟΤΕΡΑ  ΕΣΟΔΑ  ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ  ΣΤΟ  ΚΡΑΤΟΣ

*ΕΥΝΟΕΙ  ΤΟΝ  ΠΑΡΑΝΟΜΟ  ΤΖΟΓΟ  ΚΑΙ   ΤΟΥΣ  ΒΑΡΩΝΟΥΣ  ΤΟΥ  ΧΩΡΟΥ

*ΚΑΘΙΣΤΑ  ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΗ  ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Σχετικά Νέα