Γεννηματά:Όντως κάναμε περικοπές αλλά τότε υπήρχαν τεράστια ελλείμματα

Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, παραδέχθηκε ότι υπήρχε όξυνση της συζήτησης στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Ο πρωθυπουργός, άρχισε να μου κουνάει το δάχτυλο λέγοντάς μου πόσες περικοπές κάνατε στις συντάξεις», ανάφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία του απάντησε, όπως είπε, πως «όντως κάναμε περικοπές αλλά τότε υπήρχαν τεράστια ελλείμματα. Τώρα φτάσατε στο σημείο αυτό, έχοντας εξανεμίσει το πλεόνασμα που είχει επιτευχθεί».

Οπως ομολόγησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «οξύνθηκαν τα πνεύματα και η συζήτηση. Αλλά χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος να κουνάς το δάχτυλο όταν έχεις φτάσει σε αυτή την κατάσταση και μάλιστα έχει επιλέξει να την αντιμετωπίσεις μόνος σου».

Η κα Γεννηματά δήλωσε, επίσης, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει μείωση συντάξεων και πως αν θέλει η κυβέρνηση μπορεί να το αξιοποιήσει στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, λέγοντάς τους πως «πιέζεται από την αντιπολίτευση».

Όσον αφορά το τί θα πράξει το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την συμμετοχή στην κυβέρνηση, απάντησε ως εξής: «Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας, να μας το πει ότι δεν έχει τη δεδηλωμένη. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα