Bερολίνο:Ελλάδα-Γερμανία-Τουρκία έχουν συμφωνήσει να συναντηθούν για το προσφυγικό

steffen-seibert-bundespresseamt-729x486-7c302475d9be7012

Οι ηγέτες των 3 κρατών «ήταν σύμφωνοι ότι μία τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να είναι χρήσιμη και ότι θέλουν να την επιδιώξουν», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, διευκρίνισε ωστόσο ότι ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία.

«Ο κ. Τσίπρας, η καγκελάριος και ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν σύμφωνοι ότι μία τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να είναι χρήσιμη και ότι θέλουν να την επιδιώξουν», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στη συνάντηση των ηγετών της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Τουρκίας με αντικείμενο την προσφυγική κρίση. Διευκρίνισε ωστόσο ότι ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν μια τέτοια συνάντηση θα είχε νόημα να πραγματοποιηθεί πριν από την Σύνοδο ΕΕ -Τουρκίας, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε: “Επειδή βρισκόμαστε σε μία ευρω-τουρκική διαδικασία εργασίας για την επικύρωση ενός κοινού προγράμματος δράσης ΕΕ-Τουρκίας, είναι σίγουρα σκόπιμο να διεξαχθεί αυτή η συνάντηση στις Βρυξέλλες τώρα, πρώτα στο επίπεδο των 28 κρατών-μελών και της Τουρκίας. Υπάρχει όμως η βασική συμφωνία ότι μία τέτοια τριμερής συνάντηση μπορεί να είναι χρήσιμη και θα ενημερώσουμε μόλις πλησιάσουμε περισσότερο σε αυτή”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα