Ολλανδός πρωθυπουργός:Να μην έχουμε τέλος ανάλογο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας

mark-royte-thumb-large

Σε άρθρο του στους βρετανικούς Finacial Times ο πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε αναφέρει πως «εάν δεν φυλάξουμε τα εξωτερικά μας σύνορα, απειλούμαστε με τέλος ανάλογο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας».

Συγκεκριμένα,στο άρθρο τουι υπογράμμισε πως οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ, δηλαδή το προσφυγικό και η τρομοκρατία, θα είναι το επίκεντρο της ολλανδικής προεδρίας που ξεκινά τον Ιανουάριο, και η προσπάθεια «να σταματήσουμε την προσφυγική ροή». «Μία παρηγοριά είναι ότι η ΕΕ έδειξε στην οικονομική κρίση πως μπορεί να φέρει αποτελέσματα».

Παράλληλα,ο Ρούτε είπε πως όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα μέτρα για περιορισμό των προσφυγικών ροών και της «μαζικής εισροής», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Γνωρίζουμε όλοι από την Αρχαία Ρώμη πως οι μεγάλες αυτοκρατορίες καταρρέουν όταν τα σύνορά τους δεν προστατεύονται επαρκώς» ανέφερε.

Επίσης, επέκρινε σφοδρά ξενοφοβικά κόμματα που προσπαθούν να συνδέσουν το προσφυγικό και την τρομοκρατία, «για να φτιάξουν μία μεγάλη σαλάτα». Η απειλή,υπογράμμισε, προέρχεται από τους λεγόμενους «ξένους μαχητές», δηλαδή ευρωπαίους υπηκόους που πηγαίνουν να πολεμήσουν με την ISIS, εκπαιδεύονται και επιστρέφουν -δείχνοντας και στο υπόβαθρο των δραστών στο Παρίσι.Η μεγάλη πλειονότητα όσων έρχονται είναι πρόσφυγες, ανέφερε. «Ναι, υπάρχει ρίσκο να υπάρχει ένας τρομοκράτης ανάμεσα στους πρόσφυγες, και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεχωρίσουμε καθαρά εκείνο το συγκεκριμένο πρόσωπο» τόνισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα