Ο Τσίπρας ζήτησε σύγκλιση πολιτικών αρχηγών από τον ΠτΔ

tsiperΣτο πλαίσιο της προσπάθειας να εξευρεθεί ένα πεδίο πολιτικού διαλόγου προκειμένου να επιτευχθεί μια μίνιμουμ πολιτική συνεννόηση σε σημαντικά θέματα που υπερβαίνουν τον ορίζοντα μιας τετραετίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας   επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο και του ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη.

Πιθανότερες ημέρες διεξαγωγής του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών είναι είτε το Σάββατο, είτε μετά από την ερχόμενη Τρίτη , λόγω των ταξιδιών του Αλέξη Τσίπρα  σε Βρυξέλλες και Παρίσι,αλλά  και της απουσίας του Π.Παυλόπουλου στην Ιταλία.

Σημαντική παράμετρος στις περαιτέρω εξελίξεις είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας και η διάθεση του νέου μεταβατικού προέδρου της Γιάννη Πλακιωτάκη,ο οποίος ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν είναι πρόθυμος  να συμμετάσχει στην διαδικασία που προκρίνει ο Αλ.Τσίπρας σχετικά με τη διερεύνηση των δυνατοτήτων πολιτικής συνεννόησης για τα μεγάλα θέματα.

Παράλληλα,η τελική θέση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο ζήτημα  φαίνεται ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο όσον αφορά και τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου(ΠΑΣΟΚ,Ποτάμι),τα οποία υπενθυμίζουμε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν εντείνει και ενισχύσει του διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα