Έξαλλη η μητέρα του Π.Φύσσα με τον συνήγορο του Γ.Ρουπακιά

magdfyssaΓια ακόμη μια φορά η μητέρα του Παύλου Φύσσα δεν άντεξε και ξέσπασε  κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του φίλου του παιδιού της, Γιώργου Δούλβαρη.

Ήταν η ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του Γ. Ρουπακιά στον φίλο του γιου της που ξεχείλισε την οργή της Μάγδας Φύσσα.

«Ξέρετε αν ο Παύλος είχε καλές σχέσεις με την οικογένεια του» ρώτησε τον Γιώργο Δούλβαρη ο συνήγορος του Γ.Ρουπακιά.

«Σε ενδιαφέρει πάρα πολύ; Ενδιαφέρει η ερώτηση την υπόθεση;», φώναξε οργισμένη η μάνα του άτυχου μουσικού και αμέσως βγήκε από την αίθουσα, ενώ ένας φίλος της οικογένειας, συμπλήρωσε: «Είσαι γελοίος».

«Γιατί προσβάλλεστε;» ρώτησε ο συνήγορος και η κ. Φύσσα του απάντησε: «Αλητάμπουρα, εσύ προσβάλλεις το παιδί μου».

Η συγκλονιστική κατάθεση του Γιώργου Δούλβαρη

Το πρωί ξεκίνησε η δίκη με  την κατάθεση του φίλου του Παύλου Φύσσα Γιώργου Δούλβαρη που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ.

Εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος ο μάρτυρας, ξανάφερε στη μνήμη του τις τραγικές στιγμές που έζησε στο Κερατσίνι όταν η παρέα του δέχθηκε την επίθεση.

«Έτρεξαν όλοι μαζί κατά πάνω μας, τρέξαμε για να σωθούμε. Ο Παύλος είπε: “φεύγουμε !τρέχουμε!”. Όταν έστριψα κατάλαβα ότι ο Παύλος δεν ήταν κοντά μου, έκανα το γύρω του τετραγώνου και επέτρεψα στο σημείο για να δω που είναι ο Παύλος. Ήταν εκεί κάποιοι αστυνομικοί αλλά δεν μας βοηθούσε κανένας. Τότε βλέπω τον Παύλο χτυπημένο και ρωτάω τη Χρύσα “τι έγινε” και εκείνη μου λέει “μαχαίρωσαν τον Παύλο”».

Όπως είπε ο ίδιος δεν είδε την επίθεση επισημαίνοντας «τρέχαμε για να σωθούμε».

Επίσης ξεκαθάρισε πως δεν είχε προηγηθεί επεισόδιο μέσα στην καφετέρια όπου βρίσκονταν πριν από την επίθεση αλλά μεταξύ τους σχολίασαν ότι «έχουν εξαπλωθεί παντού οι φασίστες, εκτιμήσαμε από τα ρούχα τους ότι ήταν της Χρυσής Αυγής».

Στη συνέχεια περιέγραψε ότι είδε μια παρέα περίπου 15 ατόμων να τους βρίζει και να τους απειλεί.

«Φορούσαν μαύρα ρούχα, κρατούσαν ξύλα και κράνη και έβριζαν εμάς και τις οικογένειας μας. Επικρατούσε χάος, έλεγαν ότι θα μας σκοτώσουν… Έδιναν την εικόνα λόχου, τριάντα σαράντα άτομα. Ήταν πάρα πολλοί παραταγμένοι. Ήταν οπλισμένοι. Είχαν συγκεντρωθεί σαν τάγμα. Έκαναν σαν ζώα, σαν κτήνη, μας προκαλούσαν συνεχώς.

«Είπα, “συνέχισε”, στον Παύλο να απομακρυνθούμε γιατί ήταν ξεκάθαρο ότι θα μας έκαναν επίθεση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως είπε, «περίμεναν το ασθενοφόρο 40 λεπτά ενώ μετά πήγε στο νοσοκομείο όπου έμαθε από τον πατέρα του Παύλου ότι δε βρισκόταν πια στη ζωή».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα