Σε Ισραήλ και Παλαιστίνη μεταβαίνει ο Αλ. Τσίπρας

Tsipras_Maximou_05x04_454x280

Στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη μεταβαίνει αύριο και μεθαύριο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη Μέση Ανατολή με στόχο τις διμερείς σχέσεις και τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

Συγκεκριμένα,σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη στο Ισραήλ έχει ως επιδίωξη τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και πιο συγκεκριμένα   στους τομείς της ενέργειας (μεταφορά φυσικού αερίου, διαχείριση υδάτινων πόρων) του τουρισμού και της τεχνολογίας. Θα προωθηθεί επίσης, η σύγκληση Τριμερούς Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, στα πρότυπα της αντίστοιχης με την Αίγυπτο.

Παράλληλα, οι συνομιλίες θα συμπεριλάβουν και την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή. Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν και άλλους αξιωματούχους.

Επιπλέον,σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε ό,τι αφορά την επίσκεψη στην Παλαιστίνη (την Πέμπτη) και τη συνάντηση με τον Μαχμούτ Αμπάς,πρόκειται για μια επίσκεψη που θα επιβεβαιώσει τις παραδοσιακά θερμές σχέσεις του ελληνικού με τον παλαιστινιακό λαό, ενώ παράλληλα, θα συμβάλει στην αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο.

Από τις συναντήσεις αναμένεται να ενισχυθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Παλαιστίνης, σε επίπεδο διυπουργικής συνεργασίας. Ο ηγέτης των Παλαιστινίων αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα, το διήμερο 21-22 Δεκεμβρίου.

Σχετικά Νέα