Bρετανία:Υπέρ του «Brexit» το 52% σύμφωνα με δημοσκόπηση

brexit-592x330

Το 52% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση για λογαριασμό του Independent τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για πρώτη φορά σε ανάλογη έρευνα.

Είναι η πρώτη τέτοια δημοσκόπηση μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, καθώς το ευρωσκεπτικιστικό στρατόπεδο προσπαθεί να συνδέσει την τρομοκρατία με το προσφυγικό -έστω κι αν θεωρείται ότι οι ίδιες οι επιθέσεις και η αλληλεγγύη στη Γαλλία μπορεί, αντιθέτως, να ενισχύσουν το στρατόπεδο υπέρ της παραμονής στους «28».

Σε δημοσκόπηση του ORB με δείγμα 2.000 άτομα, που διενεργήθηκε στις 18-19 Νοεμβρίου, το 52% των ερωτηθέντων απαντά καταφατικά στην ερώτηση εάν η Βρετανία θα έπρεπε να φύγει από την ΕΕ, έναντι 48% που απαντά αρνητικά.

Σε προηγούμενες ανάλογες έρευνες, τα ποσοστά ήταν αντίστροφα -η διαφορά ήταν αρχικά μεγαλύτερη υπέρ της παραμονής, ενώ ενδιάμεσα η εκτενής κάλυψη του προσφυγικού είχε μειώσει την ψαλίδα.

Η δημοσκόπηση εμφανίζει επίσης και ένα χάσμα γενεών στη Βρετανία όσον αφορά την Ευρώπη: Οι νεότεροι εμφανίζονται πιο θετικοί απέναντι στην ΕΕ (το 69% των 18-24 θέλει παραμονή) ενώ γηραιότεροι πιο αρνητικοί (στους πάνω από 65, μόνο το 32% θέλει παραμονή).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα