Σταθάκης:Η χαλάρωση του προγράμματος και λόγω του προσφυγικού αποτελεί μια αναγκαιότητα

αρχείο λήψης

O υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη του στην “Real News”,εξέφρασε την άποψη  ότι η χαλάρωση του προγράμματος και λόγω του προσφυγικού, αποτελεί μια αναγκαιότητα.Συγκεκριμένα, αναφέρει, “πρωτίστως πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο δημοσιονομικό περιθώριο, ώστε η Ελλάδα να διαχειριστεί το προσφυγικό με τρόπο αντίστοιχο των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών”.

Παράλληλα,ο υπουργός Οικονομίας αναφέρεται στο ζήτημα στον κόκκινων δανείων και αποκαλύπτει πως το υπερβάλλον μέρος της εμπορικής αξίας του δανείου, θα αφαιρείται από τον υπολογισμό της δόσης, θα “παγώσει” για την επόμενη τριετία και στη συνέχεια, αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες, θα διαγραφεί.

Επιπλέον, προανήγγειλε ότι  τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει κοινή υπουργική απόφαση που θα καθορίσει σημαντικές παραμέτρους του συστήματος, όπως την κλίμακα που θα καθορίζει το μερίδιο του εισοδήματος που θα δίνεται για την εξυπηρέτηση του δανείου, που θα είναι της τάξης του 5% για τα μικρά εισοδήματα και του 10% για τα ενδιάμεσα.

Όσον αφορά  το προσφυγικό και την πιθανότητα χαλάρωσης του προγράμματος, ο κ. Σταθάκης δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν ζητεί ανταλλάγματα, καθώς η χαλάρωση του προγράμματος αποτελεί αναγκαιότητα. Παράλληλα αναφέρει για το πρόγραμμα ότι “από τον Ιανουάριο παλεύουμε να θέτει ρεαλιστικού στόχους και να εγκαταλείψει τη λογική της διαρκούς συμπίεσης των εισοδημάτων”.

Αναφορικά με  τις διαπραγματεύσεις για τον δεύτερο γύρο των προαπαιτούμενων, ο υπουργός Οικονομίας δηλώνει ότι ελπίζει σε λογικές και ισορροπημένες λύσεις, “υπό το πρίσμα επιτυχιών που είχαμε ήδη στους προηγούμενους κύκλους διαπραγματεύσεων, όπως τα φαρμακεία κ.ά.”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, στο ερώτημα περί αντοχής της κυβέρνησης μετά την απώλεια δύο βουλευτών και την φημολογία για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο κ. Σταθάκης χαρακτηρίζει την συζήτηση που γίνεται “ανεδαφική”, μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα