Ολόκληρη η συνέντευξη του Αλ.Τσίπρα στο Έθνος

tsiprasΟ πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής κάνει μεν  πολιτικό άνοιγμα δηλώνοντας ότι στα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και στα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ζητήματα θα δρομολογηθεί εθνικός διάλογος,ωστόσο τονίζει ότι είναι «ευσεβείς πόθοι τα σενάρια περί σύντομης ζωής της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι πολιτικά σταθερή, γιατί έχει ξεκάθαρο “οδικό χάρτη”».

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι θα είναι κέρδος για όλους, αν αντί για ανταλλαγές πολιτικών πυροτεχνημάτων υπάρξει ένας διάλογος ουσίας με επιχειρήματα ακόμα και με διαφωνίες.

«Έτσι προχωράει η Δημοκρατία. Αυτό είναι θέση αρχής, δεν είναι αδυναμία. Θα το επιδιώξουμε, ελπίζουμε να ανταποκριθούν οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις. Αν πάλι όχι, δεν θα τους περιμένουμε. Μπορούμε και μόνοι μας» αναφέρει.

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχωρεί στο Έθνος  αναφέρεται,μεταξύ άλλων, στο μείζον ζήτημα του προσφυγικού,στη στάση της Ευρώπης, αλλά και με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα,δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα