Βουλή: Με 153 ΝΑΙ ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα-Διαγραφή Παναγούλη και Νικολόπουλου από τις Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

αρχείο λήψης

Με 153 ΝΑΙ ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την δόση των 2 δις ευρώ – Διαγράφηκαν ο Στάθης Παναγούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Νικολόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. – Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν για τα στεγαστικά δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας – Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Γ. Σακελλαρίδης μετά το σχετικό αίτημα του Αλ. Τσίπρα – Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε επιπλέον ότι «επανεξετάζουμε το θέμα του κρασιού», επισημαίνοντας ότι «σε αυτή την διαδικασία δεν είμαστε δογματικοί» – Νομοτεχνικές βελτιώσεις από τον Γ. Σταθάκη

  • 53 «Ναι» στο πολυνομοσχέδιο, διαγραφή Παναγούλη και Νικολόπουλου από τις Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αντίστοιχα

Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την δόση των 2 δις ευρώ, αλλά διαγράφηκαν ο Στάθης Παναγούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Νικολόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Συγκεκριμένα ο Στ. Παναγούλης απουσίασε εκφράζοντας την διαφωνία του, με αποτέλεσμα να τον διαγράψει ο Αλέξης Τσίπρας από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες καταψήφισε ο Νίκος Νικολόπουλος με αποτέλεσμα να τον διαγράψει ο Πάνος Καμμένος από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Συνολικά υπέρ ψήφισαν 153, ενώ απουσίασαν πολλοί βουλευτές της ΝΔ, που βρίσκονταν στην ομιλία Μεϊμαράκη. Οι βουλευτές απέστειλαν επιστολική ψήφο που δεν προσμετράται.

Επί της αρχής υπερψήφισαν το νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν και τα άρθρα εκτός από τα άρθρο 1 που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, τα άρθρα 11 και 16 που τα ψήφισε το Ποτάμι και το άρθρο 18 που το ψήφισε το ΠΑΣΟΚ.

Καταψήφισε ο Ν. Νικολόπουλος και διεγράφη από την ΚΟ των ΑΝΕΛ

Κατά ψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Ν.Νικολόπουλος στην ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

 «Κατεβήκαμε στις εκλογές και είπαμε «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», υποσχεθήκαμε λιγότερους φόρους, παράλληλο πρόγραμμα για ανακουφιση των αδυνάτων, αλλά δυστυχώς δεν κάναμε τίποτα από αυτά», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Διαγράφηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Στάθης Παναγούλης

Με επιστολή που απέστειλε στο προεδρείο της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 Με δήλωσή του ο Στάθης Παναγούλης ανακοίνωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Με δήλωση που μοίρασε στους δημοσιογράφους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «αρνούμαι να οδηγήσω στο δρόμο βιοπαλαιστές, δανειολήπτες, αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής». Ο Στ. Παναγούλης έκρινε ότι από την απόφασή του «δεν διακυβεύεται η συνοχή κι η σταθερότητα της κυβέρνησης» τονίζοντας ότι «θα συνεχίσω να στηρίζω τον Αλ. Τσίπρα σε κάθε προσπάθειά του να ανακτήσει ο Ελληνικός λαός την αξιοπρέπειά του και τα χαμένα του δικαιώματα».
Ο Στ. Παναγούλης υπογράμμισε ακόμα ότι «μέχρι τώρα έκανα πολύ υπομονή, ψηφίζοντας με μοναδικό στόχο να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ» συμπληρώνοντας ότι «έκανα την καρδιά μου πέτρα ψηφίζοντας, υπό την απειλή επικείμενου πολιτικού χάους, περικοπές εναντίον μεσαίων και φτωχών, οι οποίοι μας στήριξαν για να μην τους πετσοκόψουμε άλλο την ζωή».

Στην συνέχεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «αποδεχόμενος με το μνημόνιο της 14ης Αυγούστου μείωση της εθνικής κυριαρχίας στη χάραξη της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της χώρας» ήρθε αντιμέτωπος με την συνείδησή του και τις αντιστασιακές του αρχές, τις οποίες υπηρέτησε στα επτά δύσκολα χρόνια κατά της δικτατορίας.

i-epistoli-tou-bouleuti-tou-syriza-stathi-panagouli

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα