Σαρλ Μισέλ:Πιθανόν να υπάρξουν και νέες επιθέσεις

B74125A1C9493BE8E345B6AF33786DD3

O Πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ,μιλώντας, ενώπιον του βελγικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου υπογράμμισε ότι καθήκον της δημοκρατίας είναι να πολεμήσει τους εχθρούς της ελευθερίας προασπίζοντας το «κράτος δικαίου». Ο ίδιος κάλεσε στη συνέχεια όλα τα κόμματα σε εθνική ενότητα και πρόσθεσε πως «ο φανατισμός και ο ρατσισμός είναι δηλητήρια που προσπαθούν να διαιρέσουν και να καταστρέψουν».

Παράλληλα,πρόσθεσε  ότι «η θέση των τζιχαντιστών που επιστρέφουν στο Βέλγιο είναι στη φυλακή». Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι είναι πιθανό να υπάρξουν κι άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες όμως δεν θα πετύχουν το σκοπό τους. «Κανένας πανικός, κανένας διχασμός, κανένα πνεύμα εκδίκησης δε θα επικρατήσει. Θα ενεργήσουμε με αξιοπρέπεια και αμείλικτη βούληση. Θα προστατέψουμε τις αξίες μας» ανέφερε ο Σ. Μισέλ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, η κυβέρνηση του Βελγίου αποφάσισε ότι πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό για το 2016 με επιπλέον 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα