Φάιμαν:Το κλείσιμο των συνόρων θα σημάνει «το τέλος της Σένγκεν και της ευρωπαϊκής ιδέας»

o-kagkelarios-tis-austrias-berner-faiman

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD λίγη ώρα πριν από την συνάντησή του, σήμερα, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, στο Βερολίνο,προειδοποίησε ότι το κλείσιμο των συνόρων θα σημάνει «το τέλος της Σένγκεν και της ευρωπαϊκής ιδέας»ενώ πρόσθεσε ότι η λύση βρίσκεται στη Συρία, στην Τουρκία και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα,ο κ Φάιμαν δήλωσε «Δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα ούτε στα αυστριακά ούτε στα γερμανικά σύνορα»προσθέτοντας ότι η λύση θα ήταν το τέλος της βίας στη Συρία, η συνεργασία με την Τουρκία για την βελτίωση της κατάστασης των προσφύγων και τα μέτρα στην Ελλάδα.

Παράλληλα,ο Αυστριακός καγκελάριος εξέφρασε την ευρεία στήριξή του στην κ. Μέρκελ για την προσφυγική κρίση και τόνισε ότι θεωρεί σημαντικό να μην συγχέεται το προσφυγικό με την μάχη κατά της τρομοκρατίας. «Οι πρόσφυγες τρέχουν για να σωθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης,ο κ. Φάιμαν ζήτησε καλύτερη συνεργασία μεταξύ άλλων στην συλλογή πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες και στην δράση της αστυνομίας. «Είμαστε οργανωμένοι κατά τρόπο ώστε κάθε χώρα να κάνει κάτι μόνη της. Μόνο από κοινού μπορούμε τώρα να είμαστε πραγματικά αποτελεσματικοί», δήλωσε ο κ. Φάιμαν.

 

Σχετικά Νέα