Παρίσι:Απαγόρευση των διαδηλώσεων έως την Κυριακή

ParisPolice-735x400

Απαγόρευση των διαδηλώσεων στο Παρίσι και τα προάστια παρατάθηκε μέχρι και την Κυριακή,σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών,ωστόσο διευκρίνισαν ότι αυτό δεν εμποδίζει “τις συγκεντρώσεις για τη μνήμη των θυμάτων στους χώρους όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις” το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Συγκεκριμένα,η απαγόρευση των διαδηλώσεων είχε αποφασιστεί από το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού την επομένη των τζιχαντιστικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, οι οποίοι προκάλεσαν τον θάνατο 129 ανθρώπων, εκ των οποίων 89 στην παρισινή αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν.

Παρά ταύτα, εκατοντάδες πολίτες επισκέπτονται συνέχεια για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα: την περιοχή περιμετρικά του Σταδίου της Γαλλίας στο βόρειο προάστιο Σεν Ντενί, το Μπατακλάν και έξι υπαίθρια καφέ και εστιατόρια στο ανατολικό Παρίσι. Εκεί αφήνουν λουλούδια, μικρές κάρτες με μηνύματα, ανάβουν κεριά.

Μετά το πρώτο κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων τον Ιανουάριο του 2015, μια μεγαλειώδης διαδήλωση είχε πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 11 Ιανουαρίου και πολλές συγκεντρώσεις έγιναν σε πόλεις στα προάστια, εκτός από τις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Το αρχηγείο της αστυνομίας επισημαίνει ότι τα θεάματα μέσα σε αίθουσες “μεγάλης χωρητικότητας”, δηλαδή περισσότερων από 1.000 ατόμων, δεν απαγορεύονται “επί της αρχής”, αλλά η διοργανώτρια εταιρία “θα πρέπει να τηρήσει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, κυρίως όσον αφορά τον έλεγχο της πρόσβασης και άλλες διαδικασίες ασφαλείας καθώς και μέτρα στο εξωτερικό της αίθουσας συναυλιών”.

Οι αίθουσες στις οποίες προβάλλονται θεάματα είχαν κλείσει στο Παρίσι την επομένη των επιθέσεων της Παρασκευής, πριν επαναλειτουργήσουν στις αρχές της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα