13033: Αυτός είναι ο κωδικός για μετακίνηση σε καταστήματα εποχιακών ειδών

Παράταση του lockdown για τις 14 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε την Πέμπτη, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν τα καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη. Το SMS στο 13033 εξακολουθεί να ισχύει, ως εκ τούτου για να μεταβεί κάποιος σε ένα μαγαζί με εποχικά είδη θα πρέπει πρώτα να έχει στείλει μήνυμα για την επιβεβαίωση μετακίνησης.

Σημειώνεται πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενεργοποιήσει έξι ειδικούς κωδικούς για την έγκριση της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης των πολιτών, η οποία εγκρίνεται είτε με αποστολή δωρεάν SMS στο 13033 είτε με τα σχετικά έντυπα ή/και τις χειρόγραφες βεβαιώσεις. Όπως όλα δείχνουν, ο κωδικός για μετάβαση σε μαγαζί με χριστουγεννιάτικα θα είναι το 2.

Οι κωδικοί για SMS στο 13033:

  • Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  • Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Το SMS που θα αποσταλεί στο 13033, για να είναι έγκυρο, πρέπει να έχει την κάτωθι μορφή: Κωδικός μετακίνησης, X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας (όπου «Χ» ο αντίστοιχος κωδικός).

Οι πολίτες, ακόμα, μπορούν να μετακινούνται έχοντας συμπληρώσει το σχετικό έντυπο ή με χειρόγραφη βεβαίωση, όπως αναφέρεται και στο forma.gov.gr.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα