10,2 εκατ. ευρώ βοήθεια προς τη Σλοβενία για το προσφυγικό θα δώσει η Ε.Ε

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε έκτακτη βοήθεια ύψους 10,17 εκατ. ευρώ προκειμένου να βοηθήσει τη Σλοβενία να αντιμετωπίσει την τεράστια και ξαφνική εισροή μεταναστών που φθάνουν στη χώρα από τα μέσα Οκτωβρίου. 150108-editorial

Η οικονομική βοήθεια θα χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτηθεί η αστυνόμευση των συνόρων με την Κροατία, η βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας για τους αιτούντες άσυλο αλλά και η αύξηση των θέσεων φιλοξενίας κατά 7.500, ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σλοβενία.

Ένα μέρος των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί επίσης για να καλυφθεί το κόστος των αστυνομικών από άλλες χώρες της ΕΕ που συνδράμουν τη σλοβένικη αστυνομία.

Οι αφίξεις στη Σλοβενία αυξήθηκαν από τότε που η Ουγγαρία έκλεισε τα νότιά σύνορά της σε μετανάστες στις 16 Οκτωβρίου, εκτρέποντας μεταναστατευτικές ροές περισσοτέρων από 150.000 ανθρώπων προς τα δυτικά.

Η Σλοβενία, με πληθυσμό μόλις 2 εκατομμυρίων, ισχυρίζεται ότι δεν έχει τα διαθέσιμα μέσα για να χειριστεί μια τέτοια μεγάλη εισροή. Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Εσωτερικών Γκιόρκος Ζντίνταρ δήλωσε ότι το κόστος για την παροχή βοήθειας στους μετανάστες αυξήθηκε στις 770.000 ευρώ ημερησίως.

 

Σχετικά Νέα