101 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Σρι Λάνκα

sri-lanka (1)

Σε τουλάχιστον 101, ανέρχονται σύμφωνα με τις αρχές της Σρι Λάνκα οι νεκροί από τις πλημμύρες που έπληξαν τη νησιωτική χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Τα νερά υποχώρησαν την Τρίτη σε μεγάλο μέρος των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες, αποκαλύπτοντας την έκταση των ζημιών των ακραίων καιρικών φαινομένων της περασμένης εβδομάδας.

Οι στρατιωτικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις έρευνες, χωρίς ωστόσο πολλές ελπίδες για την εξεύρεση επιζώντων κάτω από τόνους λάσπης, ενώ πάνω από 100 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη στην περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο, αυτήν του Κιγκάλι, εκατό χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κολόμπο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κέντρου αντιμετώπισης καταστροφών, Πραντίπ Κοντιπίλι, «τα νερά των πλημμυρών υποχώρησαν σε όλη τη χώρα», και «πάνω από 530 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και περίπου 4.000 υπέστησαν ζημιές».

Κατά τον ίδιο, οι περισσότεροι από τους κατοίκους της πρωτεύουσας μπόρεσαν να επιστρέψουν στις εστίες τους. Σχεδόν το ένα τρίτο των κατοίκων του Κολόμπο είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρών που σάρωσαν τη νήσο.

Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει τις ζημίες για τις μικρές επιχειρήσεις και τη βιομηχανία σε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η κυβέρνηση υπόσχεται να δώσει αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς, χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο κυκλώνας Ροάνου, στον οποίο οφείλονταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έπληξε μετά τη Σρι Λάνκα και το Μπανγκλαντές, όπου οι αρχές έκαναν λόγο για 24 νεκρούς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα