Ύπατος Αρμοστής: Ο λαϊκισμός των πολιτικών της Δύσης μοιάζει με τις τακτικές του ISIS

Λαϊκισμός-και-ΕλιτισμόςΟ Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν κατηγόρησε σήμερα τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ότι διαδίδει «εξευτελιστικές, φυλετικές και θρησκευτικές, προκαταλήψεις» και προειδοποίησε για μια άνοδο λαϊκιστικών πολιτικών που μπορεί να οδηγήσουν σε βίαια επεισόδια.

Σε δηλώσεις του σε διάσκεψη με θέματα την ασφάλεια και την δικαιοσύνη, ο Ζέιντ τόνισε πως απευθυνόταν στον ηγέτη της ακροδεξιάς στην Ολλανδία, Γκερτ Βίλντερς και άλλους «λαϊκιστές, δημαγωγούς και πολιτικά φαντασιόπληκτους».

Αναφερόμενος στον Τραμπ, τον Νάιτζελ Φάρατζ από την Βρετανία και την Μαρίν Λε Πεν από την Γαλλία, ανάμεσα σε άλλους, τους κατηγόρησε ότι χρησιμοποιούν τακτικές «εκφοβισμού» που είναι παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιεί το Νταές (σ.σ. ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους στα αραβικά).

«Ας είμαστε ξεκάθαροι, σίγουρα δεν εξισώνω τις ενέργειες εθνικιστών δημαγωγών με αυτές του Νταές», σημείωσε. «Αλλά στον τρόπο επικοινωνίας, στην χρήση της μισής αλήθειας και της υπεραπλούστευσης, η προπαγάνδα του Νταές χρησιμοποιεί τακτικές παρόμοιες με εκείνες των λαϊκιστών«, συμπλήρωσε.

«Η ιστορία προφανώς έχει διδάξει στον κύριο Βίλντερς και στον τύπο ανθρώπων σαν και αυτόν πόσο αποτελεσματικά η ξενοφοβία και η μισαλλοδοξία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλο«, τόνισε.

«Το κλίμα θα είναι γεμάτο με μίσος. Σε εκείνο το σημείο μπορεί να οδηγήσει ταχέως σε κολοσσιαίας κλίμακα βία», προειδοποίησε.

Ο Ζέιντ χαρακτήρισε «αποκρουστική» την προεκλογική δέσμευση του Βίλντερς για απαγόρευση εισόδου στην χώρα των μουσουλμάνων μεταναστών και του Κορανίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα