Ύπατη Αρμοστεία και Οργανισμός μετανάστευσης κατά των διαταγμάτων Τραμπ

«Η μακροχρόνια πολιτική φιλόξενης υποδοχής των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στους πρόσφυγες έχει αποφέρει πολλαπλά οφέλη, καθώς έχει σώσει τις ζωές κάποιων από τους πλέον ευάλωτους ανθρώπους στον πλανήτη, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν εμπλουτίσει και ενδυναμώσει τις νέες κοινωνίες υποδοχής τους. Η συνεισφορά των προσφύγων και των μεταναστών στις νέες τους πατρίδες σε όλο τον κόσμο έχει υπάρξει εξαιρετικά θετική».

Αυτό τονίζουν σε ανακοίνωσή τους η Ύπατη Αρμοστεία και ο Οργανισμός μετανάστευσης σχολιάζοντας τα διατάγματα κατά των μουσουλμάνων που υπέγραψε ο Τραμπ.

«Οι θέσεις επανεγκατάστασης που προσφέρονται από κάθε χώρα είναι ζωτικής σημασίας», συνεχίζουν οι δύο Οργανισμοί για την προστασία των προσφύγων.

«Ελπίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν τον ισχυρό ηγετικό τους ρόλο και την μακρά τους παράδοση στην προστασία των ανθρώπων που ξεριζώνονται από τον πόλεμο και τις διώξεις.

Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση των Η.Π.Α. για την επίτευξη του κοινού μας στόχου, τη διασφάλιση ασφαλών και αξιόπιστων προγραμμάτων επανεγκατάστασης και μετανάστευσης.

Το πρόγραμμα επανεγκατάστασης των Η.Π.Α. είναι ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης όσον αφορά την προστασία και την παροχή βοήθειας, καθώς και ίσες ευκαιρίες επανεγκατάστασης, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, την εθνικότητα ή τη φυλή τους.

Θα συνεχίσουμε να έχουμε μια ενεργή και εποικοδομητική συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως κάνουμε εδώ και δεκαετίες, για να προστατεύσουμε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη, και για να προσφέρουμε την υποστήριξή μας σε θέματα ασύλου και μετανάστευσης», καταλήγουν Ύπατη Αρμοστεία και ΔΟΜ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα