Ό. Γεροβασίλη: Για το συμφέρον της χώρας δεν υπάρχει πολιτικό κόστος, μόνο κέρδος

«Είμαστε αποφασισμένοι και θα προχωρήσουμε. Γιατί το λεγόμενο πολιτικό κόστος, όταν είναι για το συμφέρον της χώρας, τότε παύει να είναι κόστος και γίνεται κέρδος», τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «2/47», σχετικά με τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.

Για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «κομματικοποίησης του κράτους», η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι «δεν αντέχουν κάποιοι να βλέπουν να γίνεται αυτό που όχι μόνο δεν έκαναν, αλλά δεν σκέφτηκαν να κάνουν ποτέ. Φωνάζουν σήμερα αυτοί που έστησαν με επιστημονικό τρόπο ένα δυσκίνητο κράτος, που να μην λειτουργεί για όφελος του πολίτη, αλλά μέσα από γραφειοκρατικούς μηχανισμούς να εξυπηρετεί συγκεκριμένο “πελατολόγιο”. Αντίθετα εμείς υλοποιούμε μια σειρά μεταρρυθμίσεων με στέρεο τρόπο, ώστε οι Έλληνες πολίτες να αποκτήσουν το κράτος που τους αξίζει».

Σχετικά με την επιλογή των γραμματέων (γενικών, αναπληρωτών και ειδικών) των υπουργείων, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των αιτήσεων και έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων, με στόχο μέχρι τον Ιούνιο να έχουν τοποθετηθεί οι νέοι γραμματείς, «ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια της δημόσιας διοίκησης και βεβαίως να αναδειχθούν όσοι αποδεδειγμένα διαθέτουν τα προσόντα».

Ερωτηθείσα τέλος, για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε σε μια πολύ πιο ώριμη φάση της διαδικασίας της αξιολόγησης. Μάλιστα, αυτή τη φορά, ο διάλογος με την ΑΔΕΔΥ μπορεί να αποδειχτεί γόνιμος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα