«Όχι» της Μέι σε μονομερείς ενέργειες για το εμπόριο

Εναντίον των μονομερών ενεργειών τάχθηκε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, λίγα 24ωρα μετά τη σύνοδο των G7 στον Καναδά.

Η Μέι χαρακτήρισε τις συνομιλίες «δύσκολες» και απηύθυνε έκκληση ώστε να αποφευχθούν οι μονομερείς ενέργειες και να προστατευτεί το παγκόσμιο σύστημα εμπορικών συναλλαγών.

Κατά την ίδια, άλλωστε, οι πολυμερείς ενέργειες είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων. «Δεν γίνεται να αναλαμβάνεις μονομερώς δράση σε βάρος των εταίρων σου» πρόσθεσε, στον ίδιο τόνο.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν, αντιδρώντας στη στάση των υπόλοιπων έξι ηγετών ως προς το παγκόσμιο εμπόριο.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, μάλιστα, προειδοποίησε για τους κινδύνους της «οφθαλμός αντί οφθαλμού» κλιμάκωσης στην εμπορική διένεξη.

Σχετικά με την πιθανότητα επιστροφής της Ρωσίας στους κόλπους των G7, η Μέι απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επαναλαμβάνοντας ότι ο αποκλεισμός της Μόσχας ήταν αποτέλεσμα της «παράνομης προσάρτησης» της Κριμαίας.

«Οποιαδήποτε συζήτηση περί πιθανής επιστροφής, δεν μπορεί να διεξαχθεί έως ότου η Ρωσία αλλάξει τη συμπεριφορά της» κατέληξε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα