Όχι στις πρόωρες εκλογές λέει το 62%

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις εξαγγελίες της 8ης Δεκεμβρίου 2016 του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα (για το εφάπαξ βοήθημα των 617 εκατ. ευρώ στους φτωχότερους συνταξιούχους και τον χαμηλό ΦΠΑ στα νησιά που έχουν επιβαρυνθεί και από το προσφυγικό ζήτημα), ακόμη περισσότεροι Έλληνες πολίτες είναι αντίθετοι με το αίτημα της Ν.Δ. για πρόωρες εκλογές.

Έτσι προκύπτει από τα αποτελέσματα της σχετικής τηλεφωνικής έρευνας της Prorata σε 1.000 άτομα άνω των 17 ετών, που πραγματοποιήθηκε 12 και 13 Δεκεμβρίου 2016.

Όχι στις εκλογές

Μόνο το 32% των πολιτών εμφανίζεται να συμφωνεί με τη διεξαγωγή εκλογών μέσα στους επόμενους έξι μήνες, έναντι 62% που δεν τις θέλουν. Είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας εκλογές σχεδόν καθημερινά, έχει μεν συσπειρώσει τους ήδη οπαδούς του, αλλά δεν καταφέρνει να διευρύνει την επιρροή του στο υπόλοιπο εκλογικό σώμα.

Ναι στο βοήθημα, ναι στην αναστολή αύξησης του ΦΠΑ

Και αυτό συνδέεται με την εμφανώς θετική υποδοχή της χορήγησης ειδικού βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους που δείχνει η έρευνα, με μόνο το 30% (που είναι μάλλον το ίδιο, των οπαδών της Ν.Δ., που θα ήθελε άμεσες εκλογές) να κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το μέτρο.

Ακόμα θερμότερη υποδοχή φαίνεται να έχει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να αναστείλει την αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου. Το ποσοστό που δυσφορεί με το συγκεκριμένοι μέτρο πέφτει στο 23%.

– Οι απαντήσεις που δίνονται για το ρίσκο της κυβέρνησης σε σχέση με την επιτήρηση της χώρας από τους δανειστές.

– Οι απαντήσεις για αν το διάγγελμα του πρωθυπουργού και τα μέτρα αποτελούν ή όχι ένα πυροτέχνημα του ΣΥΡΙΖΑ.

– Οι απαντήσεις για το εάν είναι υπέρ ή όχι της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών και αν συμφωνούν με την παραχώρηση πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα.

efsyn

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα