«Όποιος φωνάζει Allahu Akbar, θα πυροβολείται» λέει ο δήμαρχος Βενετίας

Εάν κάποιος τρομοκράτης σκεφτεί να επιτεθεί στη Βενετία, θα πυροβοληθεί μέσα σε δευτερόλεπτα από τους αστυνομικούς. Τη δήλωση αυτή έκανε ο δήμαρχος της Βενετίας, Luigi Brugnaro, από το Ρίμινι, όπου παρευρέθηκε σε συζήτηση για τη ριζοσπαστικοποίηση και την τρομοκρατία.

«Εάν κάποιος φωνάξει Allahu Akbar κι αρχίσει να τρέχει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, θα τον πυροβολήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο L. Brugnaro. «Πριν από ένα χρόνο είχα πει (ότι θα σκοτωνόταν) στα τέσσερα βήματα, τώρα λέω ότι αυτό θα συμβεί στα τρία βήματα».

Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις δηλώσεις του, χρησιμοποίησε τη βενετσιάνικη διάλεκτο, λέγοντας στο ακροατήριο «Ghe sparemo» (θα τους σκοτώσουμε).

Η δημόσια συγγνώμη του δημάρχου Φλωρεντίας

Ωστόσο, μόλις ο δήμαρχος Βενετίας τελείωσε την ομιλία του, ο δήμαρχος της Φωρεντίας εισήλθε τρέχοντας στην αίθουσα φωνάζοντας: «Allahu Akbar». Το “αστείο” του αυτό κατεγράφη από την κάμερα και μεταδόθηκε αμέσως από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Λίγο μετά, ο Dario Nardella ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, τονίζοντας πως δεν είχε πρόθεση να προσβάλει ούτε τη μουσουλμανική κοινότητα, ούτε κανέναν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα