Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο

Με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ψηφίστηκε επί της αρχής στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης. Το πολυνομοσχέδιο καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση (Ν.Δ., ΔΗΣΥ, Χ.Α., ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων).

Η διαδικασία κύλησε ομαλά όμως κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας προκλήθηκε αναστάτωση όταν εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων, ο Δημήτρης Καβαδέλλας, δήλωσε «παρών» προκαλώντας έκπληξη, ακόμη και στο προεδρείο, καθώς ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Μάριος Γεωργιάδης, είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη συνεδρίαση ότι «η Ένωση Κεντρώων καταψηφίζει με χέρια και με πόδια» το νομοσχέδιο.

Ο προεδρεύων, Νίκος Μανιός, ρώτησε τον κ. Καβαδέλλα αν το «παρών» που εκφώνησε είναι δήλωση ψήφου της Ένωσης Κεντρώων ή δήλωση παρουσίας του βουλευτή. Μετά από λίγο, ο ειδικός αγορητής, Μάριος Γεωργιάδης, εισήλθε στην αίθουσα και δήλωσε ότι η Ένωση Κεντρώων καταψηφίζει το νομοσχέδιο. Ο προεδρεύων έκανε δεκτή τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη και ζήτησε να διορθωθεί το πρακτικό της ψηφοφορίας.

Η διαδικασία

⇒Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή, πρέπει να ψηφιστεί μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

⇒Η επεξεργασία του νομοσχεδίου ξεκίνησε τη Δευτέρα στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής με τη διαδικασία του επείγοντος.

⇒Το πρωί της Τρίτης κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς.

⇒Την Τετάρτη θα αρχίσει η συζήτησή του στην Ολομέλεια, η οποία θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ και θα ολοκληρωθεί την επομένη ημέρα μέχρι τις 15:00.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα