Ψηφίστηκαν τα μέτρα για τη στήριξη των πυρόπληκτων στο ν/σ για τα πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Ιονίου

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του από το Α΄ Θερινό Τμήμα της Ολομέλειας της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ιόνιο πανεπιστήμιο.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Η Νέα Δημοκρατία, η ΔΗΣΥ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι καταψήφισαν, ενώ η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών».

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ανακοίνωσε ότι το Σεπτέμβριο θα καταθέσει το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλίας – και σε αυτό θα συμπεριληφθούν και οι διατάξεις για τους αμετάθετους καθηγητές.

Υπερψηφίστηκαν οι διατάξεις για τους πυρόπληκτους

Υπερψηφίστηκαν οι διατάξεις για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018. Κατά την ψηφοφορία τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:

Η τροπολογία για την επιδότηση ανεργίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 ψηφίστηκε ομόφωνα.

Η τροπολογία με τα μέτρα οικονομικής στήριξης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ που δήλωσε “παρών”.

Η τροπολογία με τις “επείγουσες ρυθμίσεις για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας”, ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ που δήλωσε “παρών”.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροπολογία που ρυθμίζει θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος και τις Μουφτείες

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροπολογία που ρυθμίζει θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος και τις Μουφτείες. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΑΝΕΛ. “Παρών” δήλωσε η ΝΔ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι. “Όχι” δήλωσεη Ένωση Κεντρώων.

 

πηγή   ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα